Hvad tæller som læste sider?

Bøger, lydbøger, tegneserier og podcasts. Det meste tæller med, men her får du den præcise forklaring.

Bøger

Hvis du læser en almindelige bog, er det meget nemt. Du skriver titlen på bogen, du har læst, og det antal sider, du har læst, på læsesedlen eller i mailen. 

Tegneserier og fagblade

Hvis du læser en tegneserie eller et fagblad, skal du se, hvor mange sider tegneserien eller fagbladet er på og dividere tallet med to, inden du fortæller, hvor meget du har læst. 

Et fagblad er f.eks. Olivia, Mål!, Illustreret Videnskab, Vi unge. Fagblade tæller kun halvt i Klassefighten. Det betyder, du skal se, hvor mange sider fagbladet er på og dividere tallet med to, inden du fortæller, hvor meget du har læst.

Tegneserier har rigtig mange billeder. Det betyder, at de kun tæller for det halve. Du skal se, hvor mange sider tegneserien er på og dividere tallet med to, inden du fortæller, hvor meget du har læst. Husk altid at oplyse titlen på tegneserien, du har læst, og det antal sider, du har læst.

Lydbøger

Hvis du hører en lydbog, skal du skrive titlen på lydbogen. Vi finder bogen, der er læst op fra, og skriver det antal sider, den er på. Da lydbøger ikke har sidetal, tæller lydbøger kun med, hvis du hører hele lydbogen.

E-bøger

Hvis du læser en e-bog, så er det meget vigtigt, at du får skrevet, hvor mange sider bogen er på. Det er ikke alle e-bogstjenester, vi har adgang til. Så HUSK derfor at skrive titel på bogen og antal sider.

Podcasts

Podcasts tæller også med. Det er det eneste tidspunkt, hvor du må fortælle antal hørte minutter. Når du har hørt podcasten, skriver du titlen sammen med minuttallet. Så regner vi det om til et cirka antal sider.