Læsekredse

Mangler du nogen at dele dine læseoplevelser med? Eller søger du inspiration til ny læsning? Så er en læsekreds måske noget for dig.
Hvad er en læsekreds?
Kort fortalt er en læsekreds en gruppe mennesker, der læser den samme bog og derefter mødes og diskuterer den. Er det noget for dig at være med i en læsekreds i det område, hvor du bor? Så tilbyder Varde Bibliotek at hjælpe dig i gang.
 
Er det noget for dig?
Hvis en læsekreds er noget for dig, giver vi herunder en række gode råd til, hvordan du kommer i gang. Biblioteket hjælper dig på vej.
 
Opstartsmøde om læsekredse
Varde Bibliotek inviterer ca én gang hver andet år til et møde, hvor vi fortæller om læsekredse, og hvor læsekredsene dannes. Her er både nye og "gamle" læsekredsdeltagere velkomne.

Ved dette arrangement kan du måske finde nogen, du har fælles interesser med. Vi annoncerer for arrangementet i vores arrangementskatalog, på vores hjemmeside, ved opslag på bibliotekerne og i dagspressen.
 
Sådan kommer du i gang
  • Dan en gruppe. Vi anbefaler at gruppen er på højst ti personer
  • Vælg en kontaktperson, som sørger for kontakten til biblioteket
  • Udvælg de bøger, I vil læse
  • De første to gange kan I mødes i bibliotekets lokaler, og en bibliotekar vil deltage
Varde Bibliotek tilbyder læsekredse
  • at anbefale og give forslag til bøger. Dog kan vi ikke tilbyde helt nye og efterspurgte titler.
  • at skaffe bøgerne hjem i det ønskede antal. Vi bestiller bøgerne, så de er klar cirka en uge før, I ønsker at hente dem. I må gerne aflevere en liste over ønskede bøger for hele sæsonen - gerne med alternative titler. Så sørger vi for, at bøgerne er der til de aftalte tider.

Praktiske informationer
Bøger bliver reserveret og udlånt til den enkelte deltager i læsekredsen. Derfor har du 28 dages lånetid som normalt - medmindre titlen er en af vores læsekredssæt. Har du brug for længere lånetid, skal du forny dine lån. Hvis lånetiden overskrides, udløser det et gebyr.

Læsekredssæt
Varde Bibliotek har udvalgt og købt ekstra eksemplarer af gode bøger, som vi mener er relevante til læsekredse. Bøgerne er indkøbt i 10 eksemplarer og kan lånes i 45 dage. Bemærk dog, at skal der bestilles flere eksemplarer end de 10, vil de andre bøger kun have en udlånstid på 28 dage.
Alle medlemmer er selv ansvarlige for at forny deres egen læsekredsbog.

Se bøgerne her.

DR Romanklub
En gang om måneden fra december til maj samles mange læsere i Romanklubber på landets biblioteker. Her leder bibliotekets ordstyrer den lokale diskussion om månedens DR roman.

Danmarks Radio vælger de seks mest interessante danske romaner og tester dem på læsere i hele landet. Vinderen af de seks nominerede romaner modtager DR Romanprisen.

Varde Bibliotek er med i DR Romanklub, og det kan du også komme. Hvert efterår trækker vi lod om de eksklusive pladser. Er du interesseret? Så hold øje med vores hjemmeside og med annoncer og opslag i aviser og på dit lokale bibliotek.