Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Sted
Salonen
Målgruppe
For voksne
Arrangementer for voksne

Et liv med Kina

14.03.24
Bliv klogere på Kinas udvikling, når Henrik Bjørn fortæller om landet, hvor han har rejst, studeret og arbejdet 14 år.

I foredraget ‘Et liv med Kina’ vil Henrik Bjørn gøre os klogere på den store udvikling, som Kina har gennemgået de sidste fire årtier, som han personligt har oplevet den – fra de fjerneste hjørner af Kina til landets største by Shanghai. Henrik Bjørn tilbyder et mere nuanceret og balanceret blik på Kina end det, vi kender fra medierne, hvor Kina ofte fremstilles som Vestens modsætning og fjende.

Omdrejningspunktet for foredraget er Henrik Bjørns personlige oplevelser i Kina gennem fire årtier i rollen som rejsende, kinesisk-studerende, etnografisk feltarbejder i det landlige Kina, leder af en amerikansk velgørenhedsorganisation, repræsentant for et fairtrade firma og senest (2016-2018) som leder af et dansk-inspireret ældrecenter med seniorboliger, plejehjem og hospital i Shanghai.

Foredraget handler bl.a. om

  • Hvordan var det at bo og arbejde et år på landet hos et af Kinas etniske mindretal for 30 år siden, og før reformerne var begyndt at slå igennem?
  • Hvordan er det at være kun 60 km fra epicenteret af et richterskala 8 jordskælv og bo med hele familien i et to-personers telt, mens jorden skælver?
  • Hvordan kunne det lade sig gøre at arbejde gennem ni år i det vestlige Kina med et så sensitivt emne som tibetansk kultur?
  • Hvordan er det at være dansk leder på et stort plejehjem i Shanghai, og skulle overføre de danske værdier til et helt anderledes kinesisk system?

Henrik Bjørn har siden 1983 rejst, studeret og arbejdet 14 år i Kina. Har over fire årtier og 141 rejser til og rundt om i Kina besøgt hovedparten af landets provinser. Taler kinesisk og er kinesisk gift.

Tags