En kunstig intelligens' svar på, hvordan et menneske forestiller sig, en kunstig intelligens ser ud - billedet er lavet med kunstig intelligens

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:30
Pris
Fri entré
Målgruppe
For voksne
Arrangementer for voksne

Kunstig intelligens: Hvad er det alle snakker om?

29.04.24
Luís Cruz-Filipe, lektor på SDU, giver en indføring i hvad kunstig intelligens er.

I løbet af det sidste år er kunstig intelligens blevet et emne, som alle snakker om. Men hvad er det egentlig, og hvad betyder det for mig? Kommer kunstig intelligens virkelig til at ændre radikalt på vores liv?

Kunstig intelligens har som formål at udvikle computerprogrammer, der opfører sig på en "klog" måde. Vi vil i dette foredrag diskutere, hvad der menes med "klog adfærd", og se eksempler på, hvad der er blevet lavet siden 1950erne.

Derefter skal vi lege maskine og få lidt indsigt i, hvordan en computer kan lære - og indse, at det faktisk ikke er så anderledes end, hvordan vi mennesker lærer.

Til sidst bygger vi vores egen udgave af en chatbot og finder ud af, at det faktisk er nemt at skrive noget klogt på et sprog, man ikke kender.

Formålet med dette foredrag er at give svar på, hvad kunstig intelligens er, og hvad det betyder for dig, så du får en bedre forståelse for, hvad alle snakker om.


 

Tags