Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Salonen
Målgruppe
For voksne
Arrangementer for voksne

Valgflæsk

14.05.19
Folketingsvalget står for døren. Hvordan undgår du falske valgløfter og løgnagtige historier? Få gode råd af en ekspert.

Hvad skal vi tro på? Hvem taler sandt - hvem taler falsk? Har Facebook og Twitter strammet op på sikkerheden eller kan man bare hacke sig ind og flytte holdninger og stemmer med løgn og udokumenterede påstande? Tirsdag den 14. maj kl. 17.00 kommer fake news-ekspert og medieforsker, Jakob Linaa Jensen, Danmarks Journalisthøjskole, forbi Varde Bibliotek og tager temperaturen på, hvordan ærligheden og troværdigheden har det i den aktuelle valgkamp.

Få gode råd af en ekspert
Kan vælgerne være trygge ved politikernes valgløfter? Er der mudder i medie-maskineriet? Har russerne eller kineserne en finger med i spillet?

Varde Bibliotek varmer op til det kommende folketingsvalg med en omgang foredrag, stegt flæsk og persillesovs. Traditionelt har bibliotekerne altid været garanter for informationskvalitet, faktatjek og lødighed – fake news og udokumenterede påstande er bandlyst! Under en valgkamp har mange borgere ofte vanskeligt ved at finde hoved og hale i de forskellige politiske udmeldinger om sundhedsreform, skattelettelser, motorveje og flygtningepolitik.  De politiske spindoktorer har travlt. En del historier havner i medierne - og mindst lige så mange finder vej til de sociale medier – Facebook og Twitter. Mange mennesker giver op og sætter deres kryds ud fra mavefornemmelsen. Mindst lige så mange lader sig lokke af manipulerende valgløfter, eller de bliver provokeret af løgnagtigheder og rygter f.eks. på de sociale medier.

Ønsker du at deltage i fyraftensforedraget i selskab med Jakob Linaa Jensen og en portion stegt flæsk med persillesovs, kan du bestille billetter på bibliotekets hjemmeside vardebib.dk/oplev

 

Tags