Nytårskoncerten 2024

Birthe Kjær er solist ved SMUK Nytårskoncert 2024, som afholdes i Sportium, Varde den 17. januar 2024.

Evergreens, erfaring og masser af højt humør. Nytårskoncerten bliver med garanti en fest.

Legendariske Birthe Kjær har været en del af den danske musikscene i omtrent 40 år og begejstringen for, at få hende som årets solist er rigtig stor. Hun er lige blevet 75 år, men er i den grad still going strong, og det er helt fantastisk, så bredt hun favner.

Birthe Kjær har sin egen trio med fra hendes Feel Good Band – nemlig Ronnie Flyvbjerg på klaver, Jacob Skytte på bas og Peter Müller på guitar. Derudover gør det bare noget særligt ved hendes musik, når den får tilføjet et 16 mand stort messingorkester.

Birthe Kjærs musikalske karriere kan få de fleste til at tabe pusten. Allerede i 1960 begyndte sangerinden at indtage landets scener i bandet ”Sunshine Trioen”. I 1968 blev hun spottet af Johnny Reimer, der gav hende en pladekontrakt. Sangen ”Arrivederci Franz” gled direkte ind på dansktoppens førsteplads, og så tog tingene fart. I 1970 kom sangen ”Pas på den knaldrøde gummibåd”. Op gennem 1970’erne optrådte Birthe Kjær i en lang række revyer, og i 1980’erne opnåede hun flotte placeringer ved Dansk Melodi Grandprix. Kulminationen kom i 1989, hvor hun vandt med sangen ”Vi maler byen rød”, der opnåede en flot tredjeplads til Eurovisions Melodi Grandprix.

Birthe Kjær har desuden optrådt i flere teaterstykker på blandt andet Folketeateret.

Dirigent Nikolai Bøgelund får fornøjelsen af at lede SMUK Nytårskoncert 2024. Han har blandt andet stået i spidsen for Aarhus Jazz Orchestra og DR’s Big Band og har desuden turneret med Lukas Graham. Ud over at være dirigent er Nikolaj Bøgelund basunist og arrangør. I 2018 modtog han Gaffaprisen.

Nikolai Bøgelund er kendt for sin store spilleglæde, sit overskud og sin evne til at favne bredt.

Koncerten afholdes den 17. januar 2024 kl. 20.00 i SPORTIUM, Lerpøtvej 55, 6800 Varde.

Billetsalg starter fredag den 6. oktober. 

Køb dine billetter her

Plakat nytårskoncerten 2024