Aktivitetskasser

Erindrings- og aktivitetskasser, der gør det nemt at mødes om noget.

De har forskellige temaer, der knytter an til den personlige livshistorie. Sigtet er at skabe fortælleglæde og vække erindringer hos den, der er ramt af demens. Der lægges op til fællesaktivitet og hyggelige samtaler, men også til adspredelse og rolige stunder for den enkelte.

I alle kasser er der puslespil, aquapaints, digitale materialer og sansestimulerende materialer samt en hund eller en kat, der kan være beroligende at sidde med. Derudover byder alle kasserne på forskelligt indhold målrettet kassens tema.

Er du oprettet som låner, kan du låne en kasse med hjem i tre måneder ad gangen. Kasserne kan også bringes ud gennem ’Biblioteket kommer’-ordningen. Vi hører meget gerne fra jer, hvis I har andre ideer til kassernes indhold, eller hvis I får gode oplevelser med kassernes indhold, som I ønsker at anbefale andre.
 

Aktivitetskasser

Kasse 1 - Den hyggelige med spil
Kassen indeholder ældre, velkendte spil som ludo, yatzy, domino og ’det gamle billedlotteri’, der kan give anledning til hyggeligt samvær. Der er også andre materialer, fx puslespil og labyrintspil, som man kan sysle med på egen hånd.
Se indholdet af kassen her.
Reserver kassen her.

Kasse 2 - Mest for mænd
Kassen vækker minder om den gode værkstedsstemning med musik fra radioen og en temakasse om værktøj. Der er bl.a. også et bowlingsæt, et spil kort og billedlotteri for mænd. Desuden spil og puslespil med køretøjer og tog.
Se indholdet af kassen her.
Reserver kassen her.


Kasse 3 - Den hjemlige
Kassen indeholder bl.a. bogen ’Demens og madlavning’ samt magnetiske sprogkort, der kan støtte og guide ift. madlavningen. Kortspillet ’Mad og minder’ kan stimulere sanserne og appetitten, ligesom et aromakit med forskellige dufte vil hjælpe erindringen i gang.
Se indholdet af kassen her.
Reserver kassen her.


Kasse 4 - Lyd og musik
For den, der elsker musik og fællessang. Kassen indeholder sangbogen ’De grå synger’ samt forskellige instrumenter, bl.a. et pentatonisk klokkespil og seks rasleæg med forskellige lyde. Der er også en retro-pladespiller og et par gamle LP’er, samt en dukke, der kan afspille favoritmusikken.
Se indholdet af kassen her.
Reserver kassen her.


Kasse 5 - Natur og have
I et minidrivhus kan dem med ’grønne fingre’ få ting til at spire og gro. Man kan også lave lydpuslespil med dyrelyde eller spille animalbingo og zoo yatzy. Der er føleplader og aromaplader, som kan stimulere erindringen, ligesom et perlerør med lyden af regn.
Se indholdet af kassen her.
Reserver kassen her.


Kasse 6 - Den æstetiske
I kassen er der kønne ting at kigge på: Blanke sten, en fotobog om Danmark og kulørte klodser og glittercylindere til det medfølgende lyspanel. Men der er også mulighed for at være kreativ og udøvende: Der er malebøger, farver, puslespil, aquapaint og muleposer, som kan dekoreres med tekstiltusser.
Se indholdet af kassen her.
Reserver kassen her.