SANS – dans med en sang og hold hjernen i gang.

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Men hvordan holder du hjernen frisk så længe som muligt?

Hold Hjernen Frisk og få et aktivt seniorliv

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer, og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Varde Bibliotek i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet omsætter forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet.

I Varde har vi udviklet et lokalt forankret forløb for seniorer i aldersgruppen 60-80 år.

Din sikkerhed er vigtig!

Grundet udviklingen af corona-virus i Danmark er forløbet flyttet fra foråret til efteråret 2020.

DGI og Nordea-fonden har derudover indført en række retningslinjer med fokus på deltagernes sikkerhed. Det betyder bl.a. at den oprindelige holdstørrelse reduceres og at aktiviteterne justeres, så dans og sang gennemføres med afstand mellem deltagerne.

Deltagernes sikkerhed er i højsædet. Det skal være trygt og sjovt at mødes om hjernefriske udfordringer.


Hvad skal der ske?

Vi mødes i et aktivt fællesskab 12 gange fra september til december og holder hjernen frisk med bevægelse, sang, musik, dans, ny viden og hjernegymnastik. Under overskriften "Turen går til" rejser vi til forskellige lande helt uden at flytte os uden for byskiltet.

Forløbet er udviklet i samarbejde med dygtige lokale aktører fra Center for Sundhedsfremme, Musik & Billedskolen, Dance Company Twenty, Sct. Jacobi Kirke og Happy Footstep.

Se datoer og aktiviteter i det opdaterede program her.

Tilmelding

Lukket for tilmeldinger. Tidligere tilmeldte deltagere kontaktes direkte. Er du interesseret i at blive skrevet på venteliste, eller blot høre mere om projektet, så kontakt Ditte Maj Sjørslev på disj@vardebib.dk eller telefon 20434095.

P.s. Det er gratis, men forpligtende, at deltage i projektet! Deltagere skal være indstillet på en lille spørgeskematest i starten og i slutningen af forløbet. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, men deltagere skal have lyst til at prøve noget nyt og have mulighed for at deltage alle mødegange.

Hvis du vil vide mere

Udover Varde Bibliotek deltager biblioteker i hele landet i projektet. I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater.

Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside: www.dgi.dk/holdhjernenfrisk

Frise med alle eksterne samarbejdspartneres logoer

Frise af logoer fra lokale samarbejdspartnere