SANS – dans med en sang og hold hjernen i gang.

Grundet udviklingen af coronavirus i Danmark flyttes forløbet til efteråret 2020. Tilmeldte deltagere kontaktes direkte, når efterårsprogrammet er på plads. Vi glæder os til at komme i gang!

Hold Hjernen Frisk og få et aktivt seniorliv

Varde Bibliotek søger seniorer i aldersgruppen 60-80 år, der har mod på at prøve nye aktiviteter og holde hjernen frisk gennem bl.a. sang, musik og dans.

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Men hvordan holder du hjernen frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer, og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Varde Bibliotek i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet omsætter forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet.
 

Hvad skal der ske?

Vi mødes i et aktivt fællesskab 12 hverdagsaftener fra marts til juni og holder hjernen frisk med bevægelse, sang, musik, dans, ny viden og hjernegymnastik. Under overskriften "Turen går til" rejser vi til forskellige landes kulturer uden at flytte os uden for byskiltet. Forløbet er udviklet i samarbejde med dygtige lokale aktører fra Center for Sundhedsfremme, Musik & Billedskolen, Dance Company Twenty og Happy Footstep.

Se datoer og aktiviteter i programmet HER.
 

Hvorfor være med?

Din hjerne har brug for mental træning, fysisk bevægelse, gode relationer og nye input for at holde sig frisk hele livet. Derfor byder programmet bl.a. på mindfulness, cha cha cha, fællessang, line dance, klassisk værkgennemgang, zumba, intimkoncert med Helios Trio og foredrag med hjerneforsker Kjeld Fredens.

Vær med til at holde hjernen frisk på en sjov måde! Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, men du skal være indstillet på at prøve noget nyt og have mulighed for at deltage de fleste mødegange.

P.s. Det er gratis, men forpligtende, at deltage i projektet! Du skal være indstillet på en lille spørgeskematest i starten og i slutningen af forløbet.

Tilmelding

Lukket for tilmeldinger. Er du interesseret i, at blive skrevet på venteliste, så kontakt Ditte Maj Sjørslev på disj@vardebib.dk eller telefon 20434095. Der er begrænsede pladser til forløbet, og du er garanteret en plads på holdet, når du modtager en bekræftelse. Tilmeldingsfrist 18/3.

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil høre mere om forløbet, er du også meget velkommen til at kontakte Ditte.

Hvis du vil vide mere

Udover Varde Bibliotek deltager biblioteker i hele landet i projektet. I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside: www.dgi.dk/holdhjernenfrisk

Frise med alle eksterne samarbejdspartneres logoer

Frise af logoer fra lokale samarbejdspartnere