Klassefighten 2018 – rammer vi en million sider?

Klassefighten er Varde Biblioteks årlige læsekonkurrence. Den klasse, der læser flest bogsider pr. elev i løbet af sommerferien, vinder en en tur til Cityjump.

En læsekonkurrence
Klassefighten er en læsekonkurrence for alle kommende 1.-6. klasser i Varde Kommune. Klasserne kæmper om at læse flest bogsider i gennemsnit pr. elev i løbet af skolernes sommerferie, og den klasse, der læser flest sider, vinder en tur til Cityjump (og æren af at være den mest læsende klasse i Varde)! 2. og 3. pladserne vinder henholdsvis en biograf- og en bowlingtur for hele klassen. Derudover får den mest læsende pige og dreng blandt de tre mest læsende klasser en ekstra bogpræmie.

Tilmelding og PR pakke
Det er klasselæreren, der tilmelder den enkelte klasse til Varde Børnebibliotek senest den 21. maj. Alle tilmeldte klasser modtager en Klassefighten-pose inden sommerferien med bl.a. regelsæt, ”jeg-vil-ikke-snyde”-kontrakter, "jeg-har-læst"-sedler, plakater, information til forældre og bogmærker.

Klasselæreren tilmelder sig via boern@vardebib.dk. Det er vigtigt, at I skriver det kommende klassetrin efter sommerferien, skole, kontaktperson og antal elever i klassen.

Hvordan
Eleverne er selvkørende i løbet af sommerferien. Når de har læst en bog, skal de indberette bogtitel & sideantal, enten via mail til klassefighten@vardebib.dk eller ved at udfylde en ”Jeg har læst seddel”. Børnene er også velkomne til at møde op på biblioteket og indberette bogtitel & sideantal mundtligt. Der skal ikke laves anmeldelser af bøgerne.

Hvad tæller som læste sider
Al læsning tæller: Sider, som børnene selv læser, sider, som bliver læst højt for dem og lydbøger. Det væsentligste er, at eleverne læser på det niveau, der passer til dem. Hvis du ikke ved, hvor mange sider en lydbog eller en e-bog har, så fortæl os - udover titlen - også gerne forfatter, så regner vi det om. Det er op til den enkelte elev, om man læser fagtekster, romaner eller tegneserier - dog tæller tegneserier kun med det halve sideantal. Det betyder ikke noget for konkurrencen, om man selv ejer bogen, eller om man har lånt den på biblioteket, skolebiblioteket eller af en ven.

Kickoff
Klassefighten sparkes i gang med et brag af en kickoff på Varde Torv og på Biblioteket onsdag d. 6. juni. Vi gør opmærksom på, at der i første omgang kun kan tilmeldes én skoleklasse pr. skole. Man er derfor ikke nødvendigvis tilmeldt Kickoff, hvis man har tilmeldt sig konkurrencen.

Besøg
Det er muligt at få besøg af en børnebibliotekar, som vil fortælle om Klassefighten. Dette skal dog aftales mindst én uge før besøgstidspunkt og der vil kun være ét besøg pr. skole. Vi gør dog også opmærksom på, at I kan booke en børnebibliotekar til et møde på Varde eller Ølgod Bibliotek. Dette gælder både lærere og skoleklasser.
 

LÆS LITT -
Klassefightens sommerferie readatons. Deltager du i Klassefighten, eller er du bare glad for at læse?
Hver torsdag kl. 10-18 i sommerferien holder Varde Bibliotek læsemarathon. Vi har indrettet et hjørne i børnebiblioteket til hyggelæsning og byder selvfølgelig løbende på lette forfriskninger til de læsende børn.

Torsdag 28/6
Torsdag 5/7
Torsdag 12/7
Torsdag 19/7
Torsdag 26/7
Torsdag 2/8
Torsdag 9/8

Spørgsmål
Har I spørgsmål til konkurrencen, bedes I henvende jer til Pernille Gade Nielsen eller Tanja Espersen på henholdsvis peni@vardebib.dk eller taes@vardebib.dk. I kan også ringe på tlf. 76 94 69 22