Klassefighten

Klassefighten får børn til at læse i sommerferien: I 2020 læste 41 klasser tilsammen hele 1.008.717 sider. Læs om konkurrencen, og print din læseseddel nederst på siden.

Hvad er Klassefighten?

Klassefighten er bibliotekets store årlige læsekonkurrence, som fremmer læselyst og samtidig modvirker, at eleverne taber læsefærdighed i sommerferien. Både klassens fælles indsats og den enkelte elevs læsning har en betydning for klassens resultat, og der er plads til læsere på alle niveauer: Både bøger, tegneserier og lydbøger tæller med i regnskabet.

Læseperioden i Klassefighten forløber fra torsdag den 17/6 til søndag den 5/9. Det betyder, at læsesedler kan indleveres frem til søndag den 5/9 kl. 23.59.

Klassefighten Kick-off og præmieoverrækkelse

Klassefighten sparkes i gang med et åbningsarrangement, der fokuserer på litteratur og fællesskab – og de tre mest læsende klasser inviteres til den afsluttende præmieoverrækkelse. Læsedysten er selvkørende i skolernes sommerferie. Kick-off arrangementet for Klassefighten 2021 finder sted 17/6-2021.

Læseseddel

Print dine læsesedler her eller udfyld dem online.

Læringsmål

Klassefighten styrker elevens læselyst og –kompetencer.
Dansk: Fortolkning; Oplevelse og indlevelse; Vurdering
Dansk: Læsning; Sprogforståelse

Praktisk info

Klasselærerne bliver kontaktet af biblioteket med nærmere info.
Har I spørgsmål til konkurrencen bedes I henvende jer til Christina og Line på klassefighten@varde.dk. I kan også ringe på tlf. 79 94 83 56, som er telefonnummeret til børneudlånet.

Tilmeldingsfrist

Sidste frist for tilmelding til årets klassefight er torsdag d. 17. juni 2021.

Relevante dokumenter

  • Forældrebrev med regler. Print forældrebrevet her
  • Tilmeldingsdokument til lærere. Udfyldes online og sendes på mail
  • Regler. Print reglerne her
  • Fairplaykontrakt. Print fairplaykontrakten her