Klassefighten

Klassefighten får børn til at læse i sommerferien: I 2019 læste 51 klasser tilsammen hele 954.525 sider. Læs om konkurrencen, og print din læseseddel her.

Vi læser trods COVID-19

Ingen undskyldninger er gode nok, heller ikke Coronavirus. Kan du ikke komme på biblioteket pga. COVID-19, kan du sagtens deltage i Klassefighten alligevel. Her har vi nemlig samlet alt, du behøver, for at være med. Du finder blandt andet tilmeldingspapirer og læsesedler, som du kan udfylde og sende digitalt, og du kan også læse bøger og høre lydbøger på eReolen.

Hvad er Klassefighten?

Klassefighten er bibliotekets store årlige læsekonkurrence, som fremmer læselyst og samtidig modvirker, at eleverne taber læsefærdighed i sommerferien. Både klassens fælles indsats og den enkelte elevs læsning har en betydning for klassens resultat, og der er plads til læsere på alle niveauer: Både bøger, tegneserier og lydbøger tæller med i regnskabet.

Klassefighten Kick-off

Klassefighten sparkes i gang med et åbningsarrangement, der fokuserer på litteratur og fællesskab – og de tre mest læsende klasser inviteres til den afsluttende præmieoverrækkelse. Læsedysten er selvkørende i skolernes sommerferie. Kick-off arrangementet for Klassefighten 2020 finder sted 11/6-2020.

Læseseddel

Print dine læsesedler her eller udfyld dem online.

Læringsmål

Klassefighten styrker elevens læselyst og –kompetencer.
Dansk: Fortolkning; Oplevelse og indlevelse; Vurdering
Dansk: Læsning; Sprogforståelse

Praktisk info

Klasselærerne bliver kontaktet af biblioteket med nærmere info.
Har I spørgsmål til konkurrencen bedes I henvende jer til Christina og Line på klassefighten@varde.dk. I kan også ringe på tlf. 79 94 83 56, som er telefonnummeret til børneudlånet.

Tilmeldingsfrist

Sidste frist for tilmelding til årets klassefight er torsdag d. 11. juni 2020.

Relevante dokumenter