Mål og succeskriterier

Med projektet 'De lever endnu' er det vores mål at undersøge, hvorvidt lokale sagn og folkelige fortællinger vil kunne stimulere børns læselyst og nysgerrighed.

Mange sagn og overleveringer er vanskelige at formidle, fordi de er fortalt i et sprog, der ikke er direkte forståeligt i dagens Danmark. Derfor er det nødvendigt at bearbejde og opdatere fortællingerne og sproget, for at de kan indgå i en kontekst, hvor de pædagogisk formår at kaste kvalitative og målbare resultater af sig – ikke mindst i forhold til forundring og begejstring.

På baggrund af en professionel bearbejdning af et udvalg af lokale sagn, og gennem formidling og kuratering af indholdet, vil projektet undersøge målgruppernes læse- og koncentrationsevne og især fortællingernes evne til at skabe forundringsparathed og interesse for lokalsamfundet og dets historie.

Undersøgelsen fokuserer på børnenes evne til at genfortælle teksterne, reflektere over teksterne, lege med teksterne (rim, remser, sang), deres samtale om teksterne, og deres interesse for at søge nye informationer om lokalhistorien (forundringsskabelse).

Desuden undersøges det, i hvilken grad indsatsen ’smitter’ af i omgivelserne - blandt andet på børnenes forældre og i deres omgangskreds.