Nu holder vi tonen

I Danmark har vores demokratiske debat skabt gode rammer for at håndtere uenighed og forskellighed. Men med fremkomsten af sociale medier er tonen blevet hårdere, ekkokamrene større og fjendebillederne grovere.

Tonen i debatten

Skældsord, hadefulde ytringer og trusler er hverdagskost, hvis man deltager i debatten på sociale medier, både som politiker, almindelig borger eller offentlig person. Faktisk har helt op til 57% af unge ikke lyst til at deltage i debatten pga. den grove tone, viser Dansk Ungdoms Fællesråds Demokratianalyse 2020.

Derfor er Varde Bibliotek, FOF-vest, LOF Sydvest, AOF Center for Syddanmark og Campus Varde gået sammen om at sætte fokus på vores debatkultur. For hvordan påvirker de sociale medier og den hårde tone vores demokratiske debat?

Med ’Nu holder vi tonen’ inviterer vi til dialog og refleksion over, hvordan de sociale medier påvirker vores demokratisk debat, så vi sammen kan opdyrke en sund, lokal debatkultur, der understøtter et bæredygtigt demokrati baseret på gensidig tillid.

Arrangementer

Gennem en række debatarrangementer, samtalesaloner og foredrag vil vi blive klogere på, hvordan den hårde tone påvirker den demokratiske debat og hvordan vi kan være med til at fremme en sund debatkultur.

Følg med på vores Facebookside - www.facebook.com/nuholdervitonen, hvor lokale personligheder deler deres oplevelser, erfaringer og holdninger til tonen i debatten.