Billede af to børn der ligger under en dyne og læser.

De bedste gyserhistorier til store børn og unge

15.10.19
I disse gyserhistorier kan du møde zombier, seriemordere, uhyggelige klovne og andre skræmmende væsner. Her er bøger for børn fra 7-15 år, både let læste gyserhistorier, seriebøger, og bøger hvor du selv er hovedpersonen og highschool romantik med gys for unge. God læselyst!

De to Myr er en uhyggelig gyser om to små sultne væsner i en hytte og Felt nr. 13 er en klovnegyser begge disse gysere er til børn fra 7 år. 

Læs de klassiske gyserhistorier om Dr. Jekyll and mr. Hyde og Frankenstein her genfortalt og forkortet i letlæste udgaver til børn fra ca. 8 år. 

De lidt ældre børn kan læse Bjarke Schjødt Larsens gyser Jeg er Frankenstein en moderne gyserhistorie der er inspireret af klassikkeren. Om den helt almindelige dreng der Frank der vågner op efter et frygteligt biluheld. Hans forældre er dræbt i bilulykken og Frank er overlevet, men forandret. I hans brystkasse er indopereret en kasse med ledninger og han har ar over hele kroppen. Han er blevet til Frankensteins monster og han vil have hævn. Fra ca.11 år. 

I 13 historier er der virklig uhyggelige og uforudsigelige korte gyserhistorier for de 11-15 årrige. Historierne foregår i en realistisk verden og tager udgangspunkt i temaer som gruppepres, mobning, at være udenfor, skønhedsidealer og om at præstere. 

I John Kenn Mortensens Mareridtsfabrikken kan du læse rædselsvækkende gyserdigte der akkompagneres af John Kenn Mortensens fantastisk flotte og forfærdeligt ughyggelige illustrationer. Det er en rigtig flot billedbog der kan fascinere gyserfans fra 10 år. 

Interaktive gyserhistorier eller du-er-selv-hovedbersonen gysere kan du også finde på denne liste. Slip ud af den klamme Dr. Kranks kælder ved at træffe de rigtige valg, vælger du forkert rissikerer du at dø og må starte forfra Dr. Krank kan læses fra 8 år.  

Den lille onde bog  er en sjov og meget anderledes gyser. Her skal du som læser hjælpe bogen med at blive  lige så ond som de gysere den ser op til ved at træffe forskellige valg undervejs i historien og løse en række gåder. Til gengæld vil den så fortælle dig nogle uhyggelige historier. kan læses fra ca. 12 år. 

Unge der kan lide highschool romantik og gys, vil elske  Når ingen hører dig skrige af Stephanie Perkins. Den unge Makani er dybt forelsket i kæresten Ollie, men idyllen spoleres da flere af skolekammeraterne bliver brutalt myrdet og politiet ikke kan finde gerningsmanden. Fra 14 år. 

 

 

 

Oprindeligt skrevet af Københavns Biblioteker.

Materialer