
Podcasts på eReolen
Der er er masser af overset guld på det digitale bibliotek. Også på den ellers kendte og velbenyttede eReolen, som i en årrække har leveret store læseoplevelser i form af lydbøger og e-bøger til både børn, unge og voksne. Men vidste du, at der også ligger masser af podcasts på eReolen?
Bibliotekets digitale formidler anbefaler disse lytteværdige podcasts.
H. C. Andersen - en vandring i eventyrdigterens univers
Vi kender ham alle sammen, den gode H.C. med efternavnet Andersen. Her er der mulighed for at tage på en litterær lydvandring i det gamle København, ned igennem det eksotiske Nyhavn, ud i de små fattige baggårde og alt sammen sat i en sammenhæng med både kendte og ukendte eventyr fra Andersens hånd.
Du finder podcasten her: H. C. Andersen - en vandring i eventyrdigterens univers
Myrer
Du kender dem sikkert som de små irriterende væsner, der invaderer enten dit hjem eller prøver at stjæle din madpakke, når du er på skovtur. Eller måske fra Bernard Werbers roman ”Myrerne”. I et interview fortæller seniorforsker fra Aarhus Universitet Hans Joachim Offenberg om myrernes fascinerende verden. For det er ikke bare et lille, til tider irriterende insekt. Der kan drages mange paralleller til vores samfund, for myrerne er en af de mest succesrige arter på jorden set fra et evolutionært synspunkt.
Du finder podcasten og andre tænkepause podcast fra Aarhus Universitet her: Tænkepauser: Myrer
Jorden rundt med Jules Verne
Jeg husker stadig mit første møde med den engelske gentleman og opdagelsesrejsende Phileas Fogg. Jeg var omkring de 9-10 år og kværnede mig igennem alt, hvad jeg kunne læse om store opdagelsesrejser både som fakta og fiktion. Jeg drømte om tømmerflåder og sivbåde på de store have, luftballoner over de asiatiske bjerge og ikke mindst eventyret ude i horisonten. Kundskabens hotel tager mig tilbage, til da jeg var en lille dreng, der lærte at elske Jules Vernes mange fantastiske eventyr. Så hvis du stadig har en af de store litterære opdagelsesrejser til gode, er her en glimrende mulighed for at tage hul på eventyret.
Du finder podcasten lige her: Jorden rundt med Jules Verne
Gudenåens udspring : en sumpkilde og Danmarks første badeland
'La'r mig drive med af strømmen på en dyb og doven Gudenå i en 12 fods glasfiberskydepram malet camouflagegrå'.. Sådan synger Lars Lilholt i sin sang om Gudenåen, og at lade sig drive med ned ad den kan jeg kun personligt anbefale, det er en fantastik oplevelse, men lige så afslappende som det kan være, lige så spændende kan historien om Gudenåen og dens betydning igennem årene også være. Med podcastserien ”Åsteder” får man mange af de historier fortalt og en helt ny indsigt i Gudenåen, både som flod og som kulturpolitisk knudepunkt.
Du finder podcasten og andre historier om Gudenåen lige her: Gudenåens udspring
I baghaven - insekternes Serengeti
Når folk snakker om Serengeti-sletten, får mange straks nok indre billeder af de kæmpe dyreflokke, der vandrer på den store afrikanske slette. Men man behøver slet ikke at skulle så langt væk hjemmefra. Tag med biolog Anders Kofoed med ud på de danske Serengeti-områder, lige ude i din baghave. Det handler ganske vist ikke om gnuer, løver og zebraer, men on insekternes fantastiske verden - for vi skal helt tæt naturen.
Og nej, du behøver ikke ud og lede efter podcasten i baghaven, du finder den lige her: I baghaven - insekternes Serengeti