Venskab og kærlighed: find de gode bøger til 9-12-årige

02.06.21
De er sjove og de fleste handler om helt almindelige børn, der f.eks. går i skole, dyrker deres fritidsinteresser og meget andet.

Der kan være mange følelser i spil når man bliver vild med en anden person. Er følelserne mon gengældt? Hvad skal man lige præcis gøre og sige? Det kan være super dejligt, men det kan også være forvirrende og gøre ondt, hvis den, man er forelsket i, ikke føler det samme.

Nogle gange kan et venskab med et dyr også betyde alverden. Så elsker dit barn alt om heste? Vi har et hav af gode hesteserier, som man kan dykke ned i. Samtidig at bøgerne støtter op om barnets interesse, hjælper det med at styrke deres læseglæde. 

Her er en række gode bud på bøger.

Olivias liv: Hver anden uge Af Heidi Linde 

Sjov bog om Olivia og hendes sammenbragte familie. En ikke-kedelig uge hos mor med to voksne, fem børn og seks dyr og en uge hos far med masser af plads og ro. Men en dag starter en ny pige i klassen og Olivias ellers perfekte liv ændrer sig.

Pigeliv: Klassens dronning af Sara Ejersbo

Josefine, der bor sammen med sin søster og to fædre, opdager at hendes bedste veninder ikke har lyst til at komme i klasse med hende, når klasserne skal blandes i 6. klasse efter sommerferien. Måske er det bedst bare at skifte skole?

Supersommer: Hej, det er mig! af Nina Elisabeth Grøntvedt 

I denne superhemmelige dagbog fortæller 12 årige Oda om sit liv på vejen Krokkleiva. Om den megairriterende lillesøster, om bedsteveninden Helle, om Helles bror Stian, som er rigtig irriterende eller er han nu også det?

Tilde: Overlevelsesguide til det perfekte liv af Trine Bundsgaard

Der er markedsdag på skolen, men 13-årige Tilde og veninderne kan ikke blive enige om hvad de skal sælge. Samtidig er der Isak som Tilde godt kan lide - kan han lide hende?

Nora med ? af Inge Duelund Nielsen

Da Nora får at vide, at hun skal flytte fra sine venner bliver hun helt fortvivlet. For hvordan får man fortalt at man flytter langt væk? Da Nora skal møde sin nye klasse, beslutter hun sig for at starte på en frisk. En ny serie med én 1’er og flere mulige 2’ere.

Spirit - rider frit: Det store æbleeventyr Af G. M. Berrow

For de hesteglade: Der skal tjenes penge ind til en ny vinterlejr og veninderne Lucky, Pru og Abigail får en genial ide til en æblekagebod. Men en uventet overraskelse spænder ben for planen.

 

God læselyst!

Materialer