Bibliotekets demenskufferter er et hjælpemiddel til demente og deres pårørende

Glemmer du?

10.05.21
Lån en aktivitetskuffert fuld af oplevelser på biblioteket.

Varde Bibliotek har fokus på demensramte og deres hverdag. Biblioteket tilbyder derfor aktivitetskufferter til udlån. Kufferterne er fulde af nye, lækre materialer, der giver rige muligheder for fællesskab, samtaler, aktiviteter og nærvær. Man kan samles om noget, som er lige ved hånden, fx et spil eller et puslespil. Det skal være nemt.

Hvad indeholder kufferterne?

Mange af materialerne er sansestimulerende og inviterer til deltagelse. Samtidig kan aktiviteten afstemmes, ift. hvad den demensramte kan overskue.

Der er også indhold til rolige stunder på egen hånd, uden at familie og pårørende er direkte involveret, fx en empati-kat, der spinder og mjaver, eller en pladespiller, så man kan lytte til musik.

Desuden er der kufferter med indhold målrettet demensramte med børn eller børnebørn, ligesom der er kufferter med granulatdyner, der kan dæmpe uro og angst.

Tryk her for at læse mere om aktivitetskufferterne.

Find den kuffert, der passer til jer

Hver eneste kufferts tema og indhold varierer, fordi mennesker har forskellige interesser og behov. På den måde finder I bedst dét, der lige passer til den demensramte, som I kender. Aktivitetskufferterne kan ses og bestilles her.

Udlånstiden er 3 måneder, så der er god tid til at afprøve tingene og få nogle rare oplevelser sammen.

Ved spørgsmål er I velkomne til at kontakte Susie Kilsgaard på 79948368 eller pr. mail: skil@vardebib.dk