Havet - AT-emne 2019

08.03.19
AT-emnet i 2019 er "Havet" - med den fascinerende undertitel "livgivende, dødbringende, legendeskabende".

Skal du skrive AT-opgave på STX i år, eller kender du én, der skal, så kommer der her på siden nogle bud på, hvor du kan finde litteratur til din opgave.

Mere end tre femtedele af jordens overflade består af hav, og havet har altid været grundlæggende for livet på jorden. Havet er både åbent og hemmelighedsfuldt, rigt på ressourcer og eventyr, fascinerende, men også faretruende og samtidigt også en af de mest truede naturressourcer på kloden.

Søfart har gennem tiderne været kilde til, at vi som mennesker har kunnet gøre nye opdagelser - udforske nye lande og folkeslag. Det førte bl.a. til de første kolonier og slavehandel.

I verdenskrigende er der blevet udkæmpet store søslag og nye territorier vundet eller tabt. I dag har sejlads på verdenshavene stor betydning for verdensøkonomien og havets bølgebrus, bruges i dag som beroligende musik i afstresning og mindulness-forløb.

Emnet "Havet" kan vinkles på utallige måder, og i nogle af kilderne nederst her på siden vil du kunne finde inspiration. Kig også gerne forbi biblioteket. Vi har masser af bøger på hylderne, og bibliotekarer står klar til at hjælpe dig. 

Temasider om årets AT-emne
Faktalink - særlig temaartikel om "Havet"
Faktalink.dk - find flere baggrundsartikler om dit emne

Find viden og litteratur i biblioteksbaser
Bibliotek.dk - bøger og artikler fra danske biblioteker
Videnskabelige artikler - højt niveau


Oprindeligt skrevet af Randers Bibliotek.

Materialer