Ung kvinde sidder ned og dækker ansigtet. Hun er ked af det.

Joyce Carol Oates sensommerquiz

06.08.20
I august og september måned kan du deltage i bibliotekets litteraturquiz og vinde Joyce Carol Oates fantastisk velskrevne, grumme roman.

Hendes opvæksts USA

Joyce Carol Oates har siden debuten i 1963 skrevet om det USA, hun er vokset op i – et land præget af racisme, kvindeundertrykkelse, vold og store drømme.

Fantastisk velskrivende

Hun er fantastisk velskrivende med en lystigt legende tilgang til sproget og har modtaget adskillige litterære priser. Mest kendt i Danmark er måske hendes hudløst smukke og hjerteskærende roman ”Blondine” om Marilyn Monroe. Udover at være forfatter har hun også i mange år undervist i litteratur på unversitetet.

Smertefuld familiesandhed

Hendes seneste roman ”Mit liv som rotte” er lige så smuk, grum og eftertænksom som hendes andre bøger. Et centralt citat fra bogen siger alt: ”En smertefuld sandhed i enhver familie: Selv de mest kærlige følelser kan ændre karakter på et øjeblik. Du tror, at dine forældre elsker dig, Men er det dig, de elsker, eller barnet, som er deres.”

Stikker og rotte

12-årige Violet Rue opdager at hendes forgudede ældre brødre brutalt har tæsket en sort dreng til døde pga. hans hudfarve. Skal hun loyalt holde kæft og beskytte sine brødre, eller skal hun fortælle sandheden, så retfærdigheden kan ske fyldest? Hun vælger det sidste, og fra den dag er hun ikke længere familiens darling. De vender hende bittert og brutalt ryggen, og sender hende væk. For dem er hun en stikker – en rotte – og da hendes brødre bliver fængslet, bliver Violets liv blot endnu værre, indtil hun som voksen tager mod til sig og langt om længe igen står ansigt til ansigt med familien.

Biblioteket udlodder i alt 2 eksemplarer af ”Mit liv som rotte.”

Find quizzen her>>

Tags
Materialer