Stillbillede fra filmen Love Actually

Jul på Filmstriben

24.11.21
Juletid er nisser, sne, gran og gløgg, Last Christmas og lugten af brunkager og klejner. Og det er nu, sofaen skal holdes varm, mens vi luner os foran fjernsynet med en god film. Juletid er med andre ord filmtid.

Bibliotekernes streamingtjeneste, Filmstriben, er i gavehumør og donerer ligesom sidste år en lang række ekstra streams til biblioteket.

Der er masser af gode, sjove, rørende og hjertevarme julefortællinger på Filmstriben for børn, voksne og for hele familien. Vi har udvalgt et par håndfulde af vores favoritter.

Love Actually
Ser man bort fra Die Hard må det være julefilmen over dem alle. En mosaik af fortællinger om kærlighed, med en rolleliste besat af nogle af Englands største stjerner og tilsat masser af god musik. What’s not to like!

Noget i luften
Clairvoyante Pernille møder Daniel gennem sit job og de falder straks for hinanden, dog uden at ville indse det, da de begge har kærester. Meget går galt, men som en rigtig julefilm ender det hele godt. Varm dansk komedie med Robert Hansen, Line Kruse, Linda P. og Dejan Cukic.

Peddersen og Findus – den bedste jul nogensinde
En morsom og enormt hyggelig julefilm for hele familien. Det er den skønne historie om katten Findus, der er opsat på at få den bedste jul nogensinde. Men da gamle, egenrådige Peddersen forstuver foden, sætter det alle juleforberedelser på pause. Han er for stolt til at bede om hjælp, og julen er for alvor i fare.

Snemanden
Den håndtegnede og ultra stemningsfyldte kortfilm om snemanden er helt uden tale. Og dt er heller ikke nødvendigt. Filmen taler sit eget tydelige sprog med et lydbillede, der går lige i hjertet.  

Få overblikket over alle Filmstribens julefilm og julekalendere ved at trykke her.

Fra alle os til alle jer: Rigtig glædelig jul

Tags