5 unge mennesker protesterer mod krigen i Ukraine

Krigen i Ukraine

07.03.22
Ruslands krig mod Ukraine præger aviserne og det øvrige mediebilledet. Nyhederne i både radio og tv svømmer dagligt over med opdateringer om den højspændte situation.

Forbundet Kultur og Information er medunderskriver på en fælles europæisk erklæring fra biblioteksorganisationer, der opfordrer bibliotekerne til at formidle troværdig information om krigen i Ukraine. Her kan du læse artiklen fra bibliotekarernes fagforening, Kultur og Information: Biblioteker modvirker misinformation om krigen i Ukraine - Forbundet Kultur og Information.

Under ’Dit digitale bibliotek’ på vardebib.dk finder du en lang række online tilbud, der hjælper dig til at forstå situationen i Ukraine og blive klogere på samfundsforhold i almindelighed.

PressReader

De daglige nyheder finder du ikke kun på dansk jord. PressReader giver dig adgang til dagens avis over hele verden. Læs hvad Der Spiegel, New York Times, Washington Post, Dagens Nyheter, El País, Le Monde og alle de andre skriver. Og hvad siger de russiske og ukrainske medier selv om situationen? Læs PressReader i app’en eller via vardebib.dk.

Lex.dk

Bliv klogere på Ukraine, landet, historien og forhistorien, forfatningen og de politiske partier og meget andet. Læs om Ukraine. Lignende informationer finder du om Rusland, der mægtige land mod øst. Læs om Rusland.

Faktalink

Faktalink er bibliotekernes mini-leksikon, hvor fagfolk skriver artikler om, hvad der rører sig i samfundet. Målgruppen er dels studerende og opgaveskrivende, og dels alle, der bare gerne vil dykke ned i et emne og blive klogere verden omkring os. På Faktalink finder du selvfølgelig også baggrundsinformationen om krigen i Ukraine, med tidslinjer, perspektiveringer, kildehenvisninger og meget andet. Læs artiklen om krigen i Ukraine

Seismo

Seismo er aktuelle nyheder formidlet i et lettere sprog og med mulighed for at få læst nyheder op. Seismo.dk.

MasterFile Premier

MasterFile Premier er en artikeldatabase med tekster fra akademiske tidsskrifter, magasiner, opslagsværker og landerapporter samt biografier og primærkilder. Søg på engelsk, og gå på opdagelse i en guldgrube af information. 

Digital Artikelservice

Digital Artikelservice giver dig artikler fra omkring 40.000 tidsskrifter, både videnskabelige tidsskrifter, specialudgivelser og artikler fra populære tidsskrifter. Digital Artikelservice er nu blevet en del af vardebib.dk. Tryk her for at finde artikler om krigen i Ukraine

Tags