Billede fra den litterære gåtur ved Hanssinelund i Ølgod

Litterær gåtur ved Hanssinelund

02.11.23
Efteråret viste sig fra sin flotte (omend kolde) side, da vi lørdag d. 28. oktober gik på Litterær Gåtur i Hanssinelund i Ølgod.

Under gule og brune efterårsblade læste vi op fra både kanonforfattere som Jeppe Aakjær, H.C. Andersen og Grundtvig samt nye skud på den litterære stamme som f.eks. Nanna Storr-Hansen, Rasmus Daugbjerg og Julie Sten-Knudsen.

På vidt forskellige måder italesatte de udvalgte forfattere naturen i deres værker. Blandt andet hos H.C. Andersen, hvor besjæling af et egetræ og en lille døgnflue blev en måde at sætte spørgsmålstegn ved værdien af tid og forståelsen af verden.

På samme måde som Rasmus Daugbjerg også giver stemme til det ikke-menneskelige ved at se på menneskenes behandling af naturen fra en trolds synsvinkel.

Eller ved både Jeppe Aakjær fra 1899 og helt op til nye digtere som Nanna Storr-Hansen og Julie Sten-Knudsen, hvor der ses bekymret på industriens indtog og overtagelse af naturen.

Og ikke mindst gennem sangen ”Nu Falmer skoven trindt om land” kunne vi se på efterårsskoven med Grundtvigs øjne.

Har du selv lyst til at læse videre i værkerne fra gåturen, kan du finde dem alle herunder. Nåede du ikke med på gåturen, eller kan du bare ikke få nok af både litteratur og natur, så kom med d. 11. november, når vi igen går ud og nyder begge dele. Denne gang går turen til Nysø.

Litteraturliste

H.C. Andersen: Det gamle egetræs sidste drøm 

Inger Christensen: Det

St. St. Blicher: Trækfuglene

Rasmus Daugbjerg: Trold 

Henrik Pontoppidan: Fra Hytterne 

Nanna Storr-Hansen: Bøgetid 

Jeppe Aakjær: Derude fra Kærene 

Julie Sten-Knudsen: Syv Lag 

N.F.S. Grundtvig: Nu falmer skoven trindt om land 

Pia Tafdrup: Berøring af hud

Tags
Materialer