Ane Riel

Ane Riel modtager Glasnøglen 2016

18.08.16
Ane Riel får prisen for årets bedste nordiske krimiudgivelse med bogen "Harpiks"

Ane Riel mener faktisk ikke, at hun skriver krimier.  Alligevel bliver anerkendelse fra krimiverdenen ved med at regne ned over hende. Til sin store overraskelse modtog hun således i 2013 Det Danske Kriminalakademis Debutantpris for sin skæve, morsomme og grumme idyl noir debutroman Slagteren i Liseleje, hvor fokus netop ikke er på opklaringen af en forbrydelse men derimod på hvem, hvordan og hvorfor byens elskelige gamle dame vil slå ihjel!!

Den svære toer
Ane Riel er åbenbart en af få forfattere, der kan styre lykkeligt udenom ”den svære toer.” Harpiks er blevet en endnu større succes end sin forgænger med bestsellerstatus, nominering til DR Romanprisen,  modtagelse af Harald Mogensen Prisen for årets bedste danske spændingsroman, og nu med den helt store skandinaviske anerkendelse,  krimiprisen Glasnøglen.

Andre nominerede
Hun var ellers i fint selskab.  De øvrige nominerede til Glasnøglen 2016 var Kati Hiekkapeito fra Finland med "De ubeskyttede", Yrsa Sigurðadottír fra Island med "DNA", Kjell Ola Dah fra Norge med "Kureren" og Anders de la Motte fra Sverige med "UltiMatum".

Boblevand og sunde spørgsmålstegn
Hendes skrivestil bliver sammenlignet med champagne, og det littærere boblevand fyldt af spøjse og geniale sprogblomster har kaldt på både læseres og anmelderes entusiasme.
Samtidig er hendes romaner ikke til at affærdige. Ane Riel ser det groteske i det umiddelbart normale, og sætter sunde spørgsmålstegn ved, om det egentlig er så indlysende, hvad der er det gode, og hvad der er det modsatte.

Skæv familie
Det er Harpiks et mesterligt eksempel på. Liv er et elsket og resourcestærkt barn, der med troskyldig naivitet og loyalitet gengiver hjemmestrikkede moralbegreber og groteske og uhyggelige begivenheder i sin mildest talt skæve familie, der hænger juletræet op i loftet, og som går på tyvetogter hos kroejeren om natten. Men efterhånden lukker familien sig mere og mere desperat om sig selv og går til stadigt flere gruopvækkende yderligheder for at undgå at miste.

Vi er så heldige, at Ane Riel besøger Varde Bibliotek her i efteråret torsdag den 27. oktober kl. 19, hvor hun netop vil fortælle mest om Harpiks.

Læs mere om den skandinaviske krimipris Glasnøglen her

Læs om og bestil billetter til arrangement med Ane Riel her

Materialer
Reservér
  • Bog

Harpiks : roman

Af Ane Riel (2015)
Læs mere
Ane Riel: Slagteren i Liseleje : roman
Reservér
  • Bog

Slagteren i Liseleje : roman

Af Ane Riel (2013)
Læs mere