Billede af forfatteren Dy Plambeck.

Dy Plambeck-Quiz

07.02.20
I februar og marts måned kan du deltage i bibliotekets litteraturquiz og vinde Dy Plambecks stærke og smukke roman ”Til min søster” eller en gratis billet til arrangement med forfatteren på Varde Bibliotek den 12. marts.

Bjergbestiger

Som barn drømte Dy Plambeck bl.a. om at blive bjergbestiger og alt muligt andet end forfatter, men et højskoleophold satte gang i forfatterdrømmen. Herefter søgte hun hurtigt ind på forfatterskolen, som hun blev færdig fra i 2004.
 

Skæve festoriginaler

Hun debuterede året efter med prosadigtsamlingen ”Buresøfortællinger” til anmeldernes store begejstring. Siden har hun henrykket både læsere og anmeldere med de sprælske og indtagende romaner ”Texas Rose” (2009) og ”Gudfar” (2011), hvor hun med lune tager begrebet familie og dens skæve festoriginaler under kærlig behandling.
 

Helmand og skrivekrise

En rejse til Helmand i Afghanistan i 2012 bragte hende dog helt ud af sin sædvanlige forfatterkurs. Krigens gru krævede et langt mere nøgternt sprog end den lette skrivestil, hun havde brugt i hendes første romaner, og efter en skrivekrise blev den roste krigs- og kærlighedsroman ”Michael” møjsommeligt til sætning for sætning.
 

Søstersolidaritet og kvinde-power

”Til min søster” er en stærk roman om søstersolidaritet og kvinde-power på trods. Romanens første del er en rå og sanselig beskrivelse af alenemoren Ayas fødsel og hendes møjsommelige rekonvalescens på barselsgangen. 2 år senere tager søstrene Aya og Andrea til Sverige med 2-årige Nola på bagsædet og et jagtgevær i bagagerummet! Andrea har nemlig forladt sin voldelige ekskæreste, og Aya fantaserer hævngerrigt om at slå ham ihjel. Hun skal holde et konferenceoplæg om J.P. Jacobsens ungdomsveninde Anna Michelsen, og på 150 års afstand giver Annas hæmningsløse stemme sit besyv med. 

Dy Plambeck kan høres og opleves på Varde Bibliotek torsdag d. 12. marts.

Biblioteket udlodder i alt 2 eksemplarer af ”Til min søster” og 2 gratis billetter til arrangement med forfatteren.

Find quizzen her

Tags
Materialer