Lektier Online

Har du brug for hjælp til lektierne?

20.09.17
Går du i 6.-10. klasse, og har du brug for lektiehjælp? 730 unge sidder klar til at hjælpe dig på Lektier Online.

Når skolen er lukket, og der er langt til nærmeste livline, kan lektier hurtigt føles som et mareridt. Og hvem har ikke siddet og hængt med hovedet dagen før en opgave skal afleveres og været klar til at give op? Det er her ”Lektier Online” kommer ind i billedet. Hjælpen finder du på www.lektieronline.dk.

Fra digtanalyser til andengradsligninger
Ved skoleårets start relancerede Ungdommens Røde Kors den digitale lektieportal ”Lektier Online”, hvor børn og unge gratis kan få støtte til de fag, der driller. Bag skærmen står en hær af unge frivillige lektiehjælpere klar til at hjælpe med alt fra digtanalyser til andengradsligninger.

Unge hjælper unge
De fleste af de cirka 730 frivillige, som har meldt sig som lektiehjælpere, er i begyndelsen af 20’erne og kan derfor sagtens huske, hvad det vil sige at sidde oppe sent aftenen før, en matematikopgave skal afleveres og være tæt på at opgive.

Gør en forskel fra dagligstuen
De unge frivillige er rykket fra et Call Center til deres egne stuer, hvor de fra hjemmet kan logge på sitet og på den måde være med til at gøre en forskel hjemme fra dem selv. Samtidig er systemet ændret, så det nu er brugerne, der vælger deres egen lektiehjælper.

Baggrund
Lektier Online” blev skabt i et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, Statsbiblioteket og Undervisningsministeriet og tilbudt til skoleelever fra 2010, og nu overdrager staten projektet til Ungdommens Røde Kors, som har videreudviklet sitet.