Kvindelig studerende side sendt og studerer foran pc

Hjælpen til din opgave er nær

16.03.20
Sidder du lige nu og skal skrive SRP eller andre opgaver, som du skal bruge kilder til? Her får du en oversigt over steder, der vil kunne hjælpe dig selvom det fysiske bibliotek er lukket.

Som bruger på Varde Bibliotek har du digital adgang til en lang række databaser, som er guld værd, når du skal skrive DHO, SRP og andre større opgaver.

Vi har samlet de bedste baser til opgavebrug Varde Bibliotek har adgang til her, hvor du også finder det fulde overblik.

Det drejer sig blandt andet om

Faktalink

Her finder du oversigtsartikler om aktuelle og samfundsrelevante emner. Historiske temaer og tidstypiske tendenser. Det er et godt sted at skabe et overblik over et givent emne, eksempelvis 1. Verdenskrig.
I Faktalink finder du udførlige artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier og meget mere. Samlingen omfatter over 500 artikler med flere tusinde links og henvisninger.

Forfatterweb

Forfatterweb er stedet at besøge, hvis du har brug for forfatterportrætter, anmeldelser, genrebeskrivelser og artikler om litterære perioder.  Det er et digitalt forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere. Over 800 portrætter af både afdøde og nulevende forfatter og omfatter klassiske forfatterskaber, såvel som debuterende forfattere på tværs af genrer.

MasterFILE Premier

I MasterFILE Premier finder du viden og information om langt de fleste emner. Du kan finde artikler, anmeldelser, biografier, billeder og taler og meget andet. I MasterFILE Premier er der artikler fra populære tidsskrifter som Time, Newsweek, National Geographic, Rolling Stone, men også andre mere videnskabelige, f.eks. The Lancet.

Gale Reference Complete

I en begrænset periode, indtil den 30. juni 2020, har Gale givet alle adgang til deres skolepakke. Den indeholder National Geographic Virtual Library, Gale OneFile, Gale In Context, Gale Interactive, Gale Literature og Gale e-bøger med 1.900 titler.
Du får adgang ved at trykke her: http://infotrac.galegroup.com/itweb/dplgrc

Password: denmark


Hjælp til literaturlisten

Har du helt styr på, hvordan du strikker din litteraturliste sammen? Ellers er der hjælp at hente hos Det Kgl. Bibliotek, der har lavet en litteraturlisteautomat, så listen næsten laver sig selv. Find Litteraturlisteautomaten her