Jens Andersen-Kim Larsen Quiz

03.09.19
Som at høre manden selv Kun den allerbedste var god nok. Ikke overraskende var det kun Jens Andersen, som Kim Larsen ville lade skrive hans erindringer - eller måske snarere samle og strukturere dem. Larsen var jo en gudbenådet fortæller. Men det er uomtvisteligt Jens Andersens fortjeneste, at det er som at høre Kim Larsens egen stemme.

Nåede kun lidt
Med sine mange prisbelønnede biografier var Jens Andersen den helt rette til opgaven. Som sædvanligt er er det et velkomponeret og sprogligt veloplagt portræt. Som så mange andre af Jens Andersens biografier kunne det meget vel blive bogEN – i dette tilfælde om Kim Larsen. Desværre nåede de jo kun alt for lidt af den interessante livssaga inden Kim Larsens død.

Finde sig selv
Bogens afsæt er en række samtaler fra foråret 2018 i Kim Larsens køkken. Biografien strækker sig over en 25 års periode, og det er både et dyk ned i Danmark i efterkrigstiden og Kim Larsens personlige beretning om barndom og familieliv. Det bliver også historien om Kim Larsens vej til at finde sig selv som kunstner og hans brud med egne forventninger og forestillinger om en planlagt livsbane som skolelærer. For efterhånden fylder Sofiegårdens kultur og hans fascination af musik mere og mere.

Interessante mennesker
Jens Andersen har udtalt, at han er vanvittig interesseret i interessante mennesker, og Kim Larsen lever i den grad op til den betegnelse. Skarp, vittig, vis - og ikke mindst vanvittig belæst. 

Prisbelønnet
Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet og har været ansat som litteraturkritiker ved størstedelen af de store danske dagblade. I 2013 valgte Jens Andersen dog at hellige sig sit forfatterskab og foredragsvirksomhed på fuld tid. Han har som sagt vundet adskillige priser for sine fornemme biografier. Udover Kim Larsen biografien er de mest kendte nok ”Andersen – en biografi” fra 2003 om H.C. Andersen, ”Denne dag – et liv” om Astrid Lindgren fra 2014 og ”Under bjælken” om kronprins Frederik fra 2017.


Find quizzen her

Tags
Materialer