Klassefighten 2019 - læselyst og kampgejst

Af Anonym (ikke efterprøvet)
20.03.19
Så skyder vi snart endnu en omgang Klassefighten i gang. Læs mere, se ugens highscore, og print dine læsesedler.

Alle præmierne er på plads, og vi kan nu offentliggøre endnu en omgang Klassefighten i Varde Kommune.

En læsekonkurrence
Klassefighten er en læsekonkurrence for alle kommende 1.-6. klasser i Varde Kommune. Klasserne kæmper om at læse flest bogsider i gennemsnit pr. elev i løbet af skolernes sommerferie, og den klasse, der læser flest sider, vinder en tur til Cityjump (og æren af at være den mest læsende klasse i Varde)! 2. og 3. pladserne vinder henholdsvis en biograf- og en bowlingtur for hele klassen. Derudover får den mest læsende pige og dreng blandt de tre mest læsende klasser en ekstra bogpræmie.

Tilmelding og PR pakke
Det er klasselæreren, der tilmelder den enkelte klasse til Varde Børnebibliotek senest den 27. maj. Alle tilmeldte klasser modtager en Klassefighten-pose inden sommerferien med bl.a. regelsæt, ”jeg-vil-ikke-snyde”-kontrakter, "jeg-har-læst"-sedler, plakater, information til forældre og bogmærker.

Klasselæreren tilmelder sig via klassefighten@varde.dk . Det er vigtigt, at I skriver det kommende klassetrin efter sommerferien, skole, kontaktperson og antal elever i klassen.

Hvordan
Eleverne er selvkørende i løbet af sommerferien. Når de har læst en bog, skal de indberette bogtitel & sideantal, enten via mail til klassefighten@varde.dk eller ved at udfylde en ”Jeg har læst seddel”. Husk at skrive samlet antal sider på – det gør det så meget lettere for os. Børnene er også velkomne til at møde op på biblioteket og indberette bogtitel & sideantal mundtligt. Der skal ikke laves anmeldelser af bøgerne.

Hvad tæller som læste sider
Al læsning tæller: Sider, som børnene selv læser, sider, som bliver læst højt for dem og lydbøger. Det væsentligste er, at eleverne læser på det niveau, der passer til dem. Hvis du ikke ved, hvor mange sider en lydbog eller en e-bog har, så fortæl os - udover titlen - også gerne forfatter, så regner vi det om. Det er op til den enkelte elev, om man læser fagtekster, romaner eller tegneserier - dog tæller tegneserier kun med det halve sideantal. Det betyder ikke noget for konkurrencen, om man selv ejer bogen, eller om man har lånt den på biblioteket, skolebiblioteket eller af en ven.

Læsesedler
Print din læseseddel her, så du kan skrive, hvor mange sider du har læst.

Highscore uge 28

  1. Brorsonskolen 3.C
  2. Blåbjerg Børneunivers LK 4. klasse
  3. Sct. Jacobi Skole 3.C
  4. Sct. Jacobi Skole 3 A
  5. Blåbjerg Skolen, Nr. Nebel afd. 4. A
  6. Blåbjerg Friskole 5. kl.
  7. Sct. Jacobi Skole 4. B
  8. Blåbjerg Skolen, Nr. Nebel Afd. 3. kl.
  9. MOT Friskole 3. kl.
  10. Brorsonskolen 2. A.


Kickoff
Klassefighten sparkes i gang med et brag af en kickoff på Varde Torv og på Biblioteket torsdag d. 6. juni. Vi gør opmærksom på, at der i første omgang kun kan tilmeldes én skoleklasse pr. skole. Man er derfor ikke nødvendigvis tilmeldt Kickoff, hvis man har tilmeldt sig konkurrencen.

Spørgsmål
Har I spørgsmål til konkurrencen bedes I henvende jer til Christina og Line på klassefighten@varde.dk. I kan også ringe på tlf. 79 94 83 56