Kunstfotografi

Kunstfotografi

13.04.16
Få men fine bøger om fotokunst

Kunstbøger er jo som regel smukke, lækre og inspirerende. Det gælder også dem om fotokunst, og selvom vi ikke har verdens største samling af den slags i Varde har jeg alligevel fundet nogle fine eksemplarer. Især vil jeg fremhæve tre:

Barndomsbilleder
I Tiden efter min tid foretager Joachim Ladefoged en rejse tilbage til sit barndomsland. Det er der kommet noget stærke og meget personlige fotografier ud af. Billederne har samtidig en dragende æstetik og tematiserer noget almengyldigt som spørgsmålet om, hvad vi kommer af og hvordan det præger os.

Hverdagsliv og historiske øjeblikke
Vidnerne historien er en bog om dansk pressefotografi gennem 100 år, og her kan man bl.a. se et opstillet krigsfotografi fra Dybøl, snapshots fra en ungdomsfest i Allerød, campinglivet i Løkken i 1990 eller fra standartdansscenen i World Outgames 2009 (en slags olympiske lege for homoseksuelle).

Streetfotografi
Bisbjergs bog om streetfotografi; Street fotografiens DNA er en anvendelsesbog. Bogen er naturligvis rigt illustreret med eksempler på fotografier fra alverdens storbyer, men der er også mange tekniske anvisninger på, hvordan man praktiserer streetfotografi.

Materialer
Reservér
  • Bog

De rodløse

Af Helga C. Theilgaard (2010)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Vidnerne historien : dansk pressefotografi i 100 år

(2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Street fotografens dna - og lidt om hans udstyr

Af Jan Bisbjerg (2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Udstødt

Af Marianne Grøndahl (2011)
Læs mere