Billedet forestiller to ældre kvinder og en ældre mand, der sidder smilende ved et bord, fordybet i samtale.

Lytteklubber på Varde Bibliotek

23.07.21
Kender du allerede eReolen, og er du glad for at høre lydbøger?

Så er det netop dig vi har brug for til vores nye lytteklubber! Varde Bibliotek vil i efteråret starte nye lytteklubber, og hvis du er vant til at bruge eReolen og har lyst til at dele din erfaring med andre, vil du kunne gøre en forskel for nye glade brugere af eReolen. Måske har du før været med i en læsekreds og kender til det hyggelige samvær, når man er fælles om en god læseoplevelse. Nu bliver det også muligt at lytte i fællesskab.

Hjælp andre i gang

Vi har brug for tovholdere, der vil hjælpe nye lytteklubber i gang og bidrage positivt med at skabe en god oplevelse for alle deltagere. Vi søger frivillige, der med biblioteket som løftestang vil hjælpe seniorer i gang med eReolen og dermed sikre livslang adgang til bøgernes verden.

Lokale lytteklubber

Varde Bibliotek sørger for de ydre rammer med fælles opstart og introduktion til forløbet. Vi hjælper jer i gang ved at give særlig adgang til eReolen, ideer til fælles lytning i små grupper (4-8 deltagere) og tilbud om besøg af en formidler fra biblioteket undervejs i forløbet. Vi forventer, at I samles lokalt og lytter og diskuterer de tekster, som I har hørt sammen eller hver for sig på eReolen.

Det er gratis at deltage, men adgang til eReolen forudsætter, at deltagerne er oprettet som lånere på biblioteket.

Er du interesseret?

Kontakt biblioteket Er I en eller flere, der gerne vil have ansvaret for en lytteklub? Så kontakt bibliotekar Karen Kærgård på kkrg@vardebib.dk eller tlf. 79 94 68 96.

Hvad er eReolen?

eReolen er bibliotekets digitale tilbud til alle, der holder af litteraturen, hvad enten du nyder at lytte til en god historie eller læse den selv. Bøgerne kan læses og høres på pc, tablet eller mobiltelefon.

Om projektet

’Ældre, livskvalitet og digitale bøger 2.0’ er den officielle titel på projektet, der er søsat af eReolen. Hensigten med lytteklubberne er at skabe små fællesskaber om lydbøgerne lokalt og hjælpe seniorerne (60+) til at få kendskab til og blive kyndige brugere af eReolens tilbud.

Vigtige datoer

30. september kl. 17-21 Kick off med teknisk oplæring, smagsprøve på guidet fælleslæsning og VIP[1]deltagelse ved AKT1-arrangement – Danmarks lydteater.

Uge 40-49

Lytteklubberne mødes. Vi anbefaler at mødes en gang om ugen, mindst 4 mødegange i alt. Deltagerantallet bør være mellem 4 og 8.

8. december kl. 10-12

Mød skuespiller og lydbogsindlæser Lars Bom på Varde Bibliotek.