Vardes Borgmester Mads Sørensen

Officiel åbning af EUROPE DIRECT Syddanmark

30.05.22
Der er godt nyt for alle borgere i regionen. Fredag d. 20. maj klippede Vardes borgmester, Mads Sørensen, snoren til det nye Europe Direct Syddanmark. Centeret er nu officielt indviet - og er klar til at tage imod henvendelser fra borgerne.

“Det glæder mig, at Europa Kommissionen har udpeget Varde til at formidle viden om EU. Jeg er tryg ved, at opgaven er landet hos Varde Bibliotek.  I 100 år har biblioteket i Varde været en krumtap, når det kommer til samarbejde, uddannelse, arbejdsliv og kulturliv.”

Sådan lød det fra Varde borgmester, Mads Sørensen, som holdt indvielsestale på dagen. I talen kom Sørensen ind på hvor vigtig viden er for deltagelse i den demokratiske debat om EU, samt hvor stor en betydning EU har i hans daglige virke på rådhuset. 

Efterfølgende holdt Lykke Friis åbningsforelæsningen: EU - hvad nu? Her gav hun sit bud på hvilke tendenser vi kan holde øje med, hvis vi vil forstå hvor EU er på vej hen. Et emne som umiddelbart virker abstrakt og tungt, men som Lykke Friis formåede at gøre konkret og vedkommende. Oplægget blev da også krydret med fodbold metaforer og vittige twist. 

Europe Direct Syddanmark serviceres af Marie Feddersen. Har man spørgsmål, der relaterer sig til EU’s politikker, programmer og prioriteringer, så kan centeret kontaktes på mail europedirect@varde.dk eller på telefon 7994 6749

Åbning i Europe Direct Syddanmark med Biblioteksleder, Borgmester og tilhørere

Lykke Friis holder foredrag

Lykke Friis holder foredrag

Lykke Friis holder foredrag

Biblioteksleder - Peter Lindgaard

Trappeopgang i Vardes gamle Rådhus pyntet med EU flag

Vardes Gamle Rådhus

Tags