Podcasts er det nye sort

13.11.18
Ligesom flow-tv har det svært mod streamingtjenester, er podcast nu blevet et populært alternativt til traditionel radiolytning. Med andre ord: hør dine yndlingsudsendelser, når det passer dig.

Det er ikke nyt at podcaste, men vi har aldrig gjort det så meget som nu.

Hvad er en podcast?
Podcast er en lydudsendelse, du kan høre på din mobil, tablet eller pc, når og hvor det passer dig, og om lige netop det emne, der interesserer dig.

Vi anbefaler
Podcasts fås i alle afskygninger, om alverdens emner. Vi anbefaler dig disse for at komme i gang:

Bogselskabet 
I Bogselskabet møder Anne Glad en række af Danmarks aktuelle forfattere. I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive. Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker.

Klassikere Genfortalt
Litterær førstehjælp til dig, der ikke har tid (eller orker) at sætte dig ned og læse alle de store litteraturklassikere fra ende til anden. Lyt med, når spændende gæster genfortæller bøger på en halv time.

Techtopia 
Hvordan indretter vi fremtiden? Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, startups og forskning. Om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution. Vært er Henrik Føhns, hidtil kendt fra DR Harddisken.

Elektronista
… hvis du ikke kan få nok af digital kultur, sociale medier, rygter på nettet, teknologi, nye gadgets, apps og nyheder fra medieverdenen. Digital trendekspert Christiane Vejlø og hendes gæster er et must hear!

Hjernekassen på P1
Med Peter Lund Madsen og venner, der deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

TED Talks Daily 
TED Talks er nærmest blevet kult. Her taler verdens førende tænkere og store personligheder om tankevækkende emner om alt fra zoologi til kunstig intelligens. Hør bl.a. danske Özlem Cekic tale om, hvorfor hun drikker kaffe med folk, der sender hende hademails. TED Talks er på engelsk.