Varde Bibliotek har fået ny biblioteksleder

Peter Holm Lindgaard tiltræder pr. 1. august som biblioteksleder på Varde Bibliotek. Et job som han ser som et kæmpe privilegium.

Han kommer selv fra en biblioteksfamilie, hans mor var bibliotekar, og han har derfor tilbragt en stor del af sin barndom på den lokale filial. Hvis han fik valget mellem en barnepige og biblioteket, valgte han altid at tage med sin mor på arbejdet. Da filialen blev udvidet med en musikafdeling, var han heller ikke i tvivl om, at det var den vej, han ville gå.

Uddannet bibliotekar, leder og med års erfaring fra blandt andet en biblioteks- og arkivlederstilling på TV2, ser Peter frem til at skulle arbejde på Varde Bibliotek. Han ser allerede flere muligheder for at udvikle og gøre biblioteket endnu mere dynamisk og udadvendt, og det er noget, han brænder for. Han ser også forskelligheder som en styrke og en mulighed for via samarbejde at opnå uanede kræfter.

Peter er måske nok fyldt 60, men som han selv siger, ser han ikke sin alder som et handicap. Han er gift med Annette Lindgaard, bibliotekschef ved Esbjerg Kommunes Biblioteker, og sammen har de to børn og desuden to børnebørn, som helt sikkert snart skal med en tur ned på Varde Bibliotek. Et bibliotek, som han allerede kender, da han har familie i byen.