Velkommen til Varde Biblioteks åbningsfest

28.02.17
Ghita Nørby, Lars Hannibal og familiebandet Ann og aberne er del af underholdningen, når vi præsenterer den nye indretning af hovedbiblioteket. Der er morgenmad og fest lørdag 11/3 kl. 10-14. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

Ventetiden har været lang, og du har i uge 9 måttet nøjes med reservationer og at se dit bibliotek udefra. Kultur og forkælelse er derfor i højsædet, når vi genåbner efter nyindretningen af hovedbiblioteket. Dagen starter med gratis morgenmad – og herefter går det løs med familiekoncert, musikalske fortællinger, oplæsning, workshops og udforskning af det nye bibliotek.

Brugernes hus
Indretningen er bygget over hjemmet og de aktiviteter, man kan lave i biblioteksrummet, som eksempelvis it-værksted, leg, strikkeklubber, litteraturdiskussioner og arrangementer. Derfor vil man også kunne se, at flere af områderne på biblioteket er blevet navngivet med titler som ”værkstedet”, ”dagligstuen” og ”hobbyrummet”, samt det lidt mere højstemte ”salonen”, der henviser til det spæde demokratis kaffemøder i 1700-tallet, hvor frie borgere mødtes til debat, oplysning og diskussion over den nye drik i kaffesaloner.

Formand for udvalget for Kultur og Fritid, Lisbet Rosendahl (V), siger: ””Hjemmet” og gæsternes behov har været vigtige udgangspunkter for os i arbejdet med nyindretningen. Gæsterne skal føle, at biblioteket er deres sted, hvor de kan tage sig tid og fordybe sig i lige præcis den aktivitet, de ønsker. Derfor har det været et stort og vigtigt puslespil at få brugergrupper, aktiviteter og ikke mindst bogsamlingen placeret, så alle kan finde deres plads i huset. Vi glæder os meget til at byde velkommen indenfor.”

Program
Kl. 10: Gratis morgenmad til børn og voksne
Kl. 10.45: Nyindretningen indvies af Lisbet Rosendahl, Formand for udvalget for Kultur og fritid
Kl. 11: Ghita Nørby og klassisk guitarist Lars Hannibal: ORD OG TONER – musikalske fortællinger
Kl. 11: Ann og Aberne: Familiekoncert
Kl. 12-14: Højtlæsning med børnebibliotekets maskot strudsen Ursula, kreative værksteder for børn, workshop med stop-motionfilm, leg med digitalt legetøj, mød bibliotekets klubber, se den flotte indretning og meget mere!