Opgave- og lektiehjælp for unge

Få inspiration til, hvor du kan hente hjælp og viden, når du laver lektier og skriver opgaver.

Skrivopgave.dk
Her får du mange gode forslag og ideer, før du starter på en større opgave. Bl.a. indsamling af materialer og kildekritik.
Velegnet for gymnasieniveau.

Studieportalen
I opgavesamlingen kan du hente opgaver, rapporter og notater fra ungdomsuddannelserne. Der er også et lektieforum, hvor du kan stille spørgsmål.

Brug også lektier-online, og husk, at der er lektiecafé på Ølgod Bibliotek.

Find gode hjemmesider
Emu - Henvisninger til gymnasieskolernes fag. 
 

Til danskopgaver / litteraturopgaver

Literature Resource Center
Meget omfattende tværfaglig litteraturvidenskabelig database med information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og perioder. God til opgaveskrivning på gymnasieniveau og videregående uddannelser.
Sprog: engelsk.
Login  
 
Forfatterweb
Dansk database med præsentationer af danske og udenlandske forfatterskaber, både børne-, unge- og voksenlitteratur. Desuden overblik over genrer og perioder. 
 
Litteratursiden.dk
Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat.
 
Epoke
Få indblik i danske romaner fra 1800-tallet: Fra H.C. Andersen til Johannes V. Jensen. Indeholder en gennemgang af genrer, epoker og -ismer.
 

Historie, samfundsfag og geografi

Faktalink
Database med artikler, litteraturhenvisninger og links til mange aktuelle emner.

InfoMedia
Danmarks største mediearkiv. Fuldtekst adgang til landsdækkende lokale dagblade, ugeaviser, fagblade og magasiner samt resumeer af udvalgte radio- og TV-nyhedsindslag.
Fjernadgang til nogen af infomedias artikler via bibliotek.dk for bibliotekets brugere med pinkode. Du skal logge ind som bruger på bibliotek.dk.
Hjemmefra (via bibliotek.dk)