Sådan søger du via vores nye hjemmeside

Vores hjemmeside giver dig masser af muligheder for at søge materialer og hjemmesideindhold. Her får du nogle tips til, hvordan du kan gøre.

Sådan søger du
Der er kun ét søgefelt. Det bruger du både til at søge efter bibliotekets materialer (eksempelvis bøger, film og spil) og til oplysninger på hjemmesiden (eksempelvis bibliotekets adresser og åbningstider)

Gør din søgning mere præcis
I skærmens venstre side har du mulighed for at gøre din søgning mere præcis ved at vælge materialetype, kilde, emne eller andet. Det kaldes facetter.

Facetter

Hver gang du sætter flueben ud for en facet, bliver din søgning tilrettet. Du kan fortsætte med at præcisere din søgning, så mange gange du har behov for.

Avanceret søgning
Før du går i gang med at søge, kan du vælge Avanceret søgning. Med avanceret søgning kan du udfylde enrække felter, før du trykker søg. Her kan du bl.a. vælge, hvilken af vores bibliotekers beholdning du vil søge i.

Materialetyper samlet i samme post
Flere materialetyper er nu samlet i samme post. Eksempelvis samles dvd og Blu-ray i en film-post, og en bog og dens forskellige udgaver er også samlet. Det betyder, at vi har samlet eksempelvis bøger, e-bøger, lydbøger på nettet, cd- og mp3-lydbøger og bøger med stor skrift i én post. Det giver et overblik, fordi du hurtigt kan se, om den enkelte materialetype er hjemme eller udlånt.

For at se mere om materialets status, skal du klikke på den overordnede post. Derefter klikker du på først på eksempelvis udgaven mp3-lydbog og derefter på Se alle eksemplarer. Nu kan du se, hvor du kan finde materialet.

Er materialet hjemme eller udlånt?
Ud for hver fremfundet post fremgår det, om materialet står på hylden og kan udlånes, eller om materialet er udlånt. På de grønne eller orange rubrikker kan du med det samme se, om materialet er tilgængeligt. Samtidig kan du se de enkelte materialetypers tilgængelighed, eksempelvis om bogen, cd-lydbogen eller mp3-lydbogen er udlånt eller står på hylden. Er rubrikken grøn, er materialet tilgængeligt. Er rubrikken orange, er materialet udlånt.

Er materialet hjemme eller udlånt?

Materialer eller Hjemmeside
Ved at klikke på Materialer eller Hjemmeside vælger du, om du vil søge i bibliotekets beholdning af materialer eller oplysninger på hjemmesiden.

Materialer eller Hjemmeside

Materialer
Søgning i Materialer viser de bøger, film, cd’er, spil, tidsskrifter og meget mere, som biblioteket har, og som du kan reservere og låne.

Hjemmeside
Når du søger i Hjemmeside, finder du oplysninger på hjemmesiden. Det kan eksempelvis være bibliotekets åbningstider, arrangementer, låneregler eller filmklubber for børn.