Lektørudtalelse

Forfatter: Lars Ovesen

Kort om bogen

Har du hang til kager, søde sager og desserter, men ikke så meget til sukker og mel? Så er denne kogebog lige, hvad du leder efter. Over 99 opskrifter til den søde tand, så mon ikke også der er en til dig. Til hjemmegastronomen, der leder efter opskrifter uden mel og sukker

Beskrivelse

Bogens 248 sider startes med en indledning, herefter et afsnit, der behandler de specialingredienser, der ofte benyttes, når mel og sukker ikke er et alternativ. Efterfølgende kommer en række tips og tricks sluttende med en opsang om "at komme ud i køkkenet". Opskrifterne er opdelt efter morgen- og hverdagsdesserter, til eftermiddagshyggen, måltidspunktummer, der imponerer og slutteligt småt og godt. Bogen er udgivet i solid hardback kvalitet med en lang række fotos

Vurdering

En fremragende kogebog, der på trods af begrænsningerne formår at fremtrylle en række lækkerier. Lad dig ikke narre af bogens indgangsvinkel, uden mel og sukker, for der er virkelig nogle lækre sager iblandt. Hvad med mazarintærte med chokoladeganache, krydret gulerodskage med creamcheesefrosting eller min personlige favorit: Scones med hindbærsylt og pisket fløde. Opskrifterne i bogen bruger specialprodukter, men ikke værre end hvad der kan skaffes i enhver større by. Opskrifterne er nemme at følge og sproget er klart og tydeligt

Andre bøger om samme emne

For yderligere dessertkogebogslitteratur med begrænsninger se: Smart sødt eller Søde sunde sager