Arrangementer for voksne

Mini middelalder-festival på Varde Bibliotek

Billedet forestiller de tre foredragsholdere.
Varde Bibliotek slår dørene op til mini middelalderfestival med fascinerende foredrag.
Tid
10:00 - 16:00
Pris
Billet: 100 kr.
Sandwich: 65 kr.
Bibliotek
Varde Bibliotek
Adresse

Rådhusstræde 2
6800 Varde
Danmark

 

Tidsplan lørdag 24. august

10.00 Spøgelser og overtro i middelalderen v. historiker Kåre Johannessen
11.30 Frokostpause.  Der er mulighed for at tilkøbe en lækker sandwich fra Spiseriget til 65. kr.  Der kan også købes mad på middelalderpladsen.
12.30 På sangens vinger med Jeanett Ulrikkeholm – fra Middelalderen til nu
14.00 Kaffepause
14.15 Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om sit lysende romanværk om Hildegard von Bingen

Pris 100 kr. for hele dagens program. Billet kan købes her på siden. Der er mulighed for at tilkøbe en lækker sandwich fra Spiseriget til 65. kr. til frokost. 

Skriv til kkrg@vardebib.dk hvis du ønsker en vegatarsandwich.

Der er desuden mulighed for at købe mad på middelalderpladsen.

Spøgelser og overtro i middelalderen v. historiker og forfatter Kåre Johannessen

Kl. 10.00
Historiker Kåre Johannesen er kendt fra både TV, radio og bøger for en uovertruffen historisk viden, der altid serveres sprudlende, humoristisk og med et glimt i øjet. 
Foredraget om spøgelser og overtro i middelalderen er ingen undtagelse. Det bliver en gennemgang af alle de mystiske, dunkle, uhyggelige, sære og sjove skabninger, man troede verden var fuld af for 500 år siden. Vi hilser på varulve og vampyrer, men også på elverfolk, nisser, onde grisebasser, lygtemænd, levende døde og en masse andre fornøjelige skabninger.

Sted: Varde Bibliotek, Salonen

På sangens vinger med Jeanett Ulrikkeholm - fra middelalderen til i dag

Kl. 12.30
Jeannet Ulrikkeholm synger sange fra alle tider. Hun akkompagnerer på guitar, cello og guitarlut, og vi er med på mange fællessange. Vi starter med danske folkeviser, bl.a. Jeg gik mig ud en sommerdag, Jeg kan se på dine øjne, Jeg går i tusind tanker, Roselil og hendes moder, Det var en lørdag aften og Drømte mig en drøm i nat. 

Jeannet fører os videre op igennem tiden og synger smukke sange med tekster af bl.a. H.C. Andersen, Jeppe Aakjær og Halfdan Rasmussen. Hun fortæller om sangene undervejs. Der er kærlighedssange, sommersange og enkelte franske og engelske evergreens.  

Sted: Varde Bibliotek, Salonen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen om sit lysende romanværk om Hildegard von Bingen

Kl. 14.15
Hildegard von Bingen er blevet kaldt middelalderens mest betydningsfulde kvinde. Allerede som 3-årig oplevede hun at høre Guds stemme og kunne i glimt se lige ind i fremtiden. Hun levede fra 1098-1179 og fik som abbedisse, forfatter, mystiker, læge og komponist stor indflydelse på sin samtid. Med tiden fik hun faktisk kontakt til selveste paven. 

Anne Lise Marstrand-Jørgensen store romanværk i 2 bind om Hildegard står som et hovedværk i nyere dansk litteratur. Det er et medrivende portræt af en lysende personlighed, samtidig med at forfatterens poetiske og sansemættede sprog folder Hildegards kristne visionsunivers ud. Anne Lise Marstrand-Jørgensen er således et lysende eksempel på Hildegard von Bingens evige fascinationskraft både som historisk figur og som åndelig skikkelse. 

Sted: Varde Bibliotek, Salonen
 

Pris 100 kr. for hele dagens program. Billet kan købes her på siden. Der er mulighed for at tilkøbe en lækker sandwich fra Spiseriget til 65. kr. til frokost.

Skriv til kkrg@vardebib.dk hvis du ønsker en vegatarsandwich.

Der er desuden mulighed for at købe mad på middelalderpladsen.