Læsekredse

Mangler du nogen at dele dine læseoplevelser med? Eller søger du inspiration til ny læsning? Så er en læsekreds måske noget for dig.

Hvad er en læsekreds?

Kort fortalt er en læsekreds en gruppe mennesker, der læser den samme bog og derefter mødes og diskuterer den. 
 

Varde Bibliotek tilbyder læsekredse

  • at anbefale bøger. Vi kan ikke tilbyde helt nye og efterspurgte titler.
  • at skaffe bøgerne. Vi bestiller bøgerne, så de er klar cirka en uge før, I ønsker at hente dem. I må gerne aflevere en bogliste med ekstra titler.

Læsekredssæt

Varde Bibliotek har læsekredssæt, der består af 10 eksemplarer, der kan lånes i 45 dage.
Tryk her for at se vores læsekredssæt.
 

Praktiske informationer

Bøger bliver reserveret til den enkelte deltager. Har du brug for længere lånetid, skal du forny dine lån. Overskrides lånetiden, udløser det et gebyr.
Bøger indkøbt til læsekredse (læsekredssæt) kan lånes i 45 dage. Bemærk, at alm. bøger kun har en udlånstid på 28 dage. Skal der bestilles flere eksemplarer end de 10 læsekredsbøger, vil de andre bøger kun have en udlånstid på 28 dage.
 

Opstartsmøde om læsekredse

Varde Bibliotek inviterer ca én gang hver andet år til et møde, hvor vi fortæller om læsekredse, og hvor læsekredsene dannes.
 

Sådan kommer du i gang

  • Dan en gruppe. Vi anbefaler at gruppen er på højst ti personer
  • Vælg en kontaktperson, som sørger for kontakten til biblioteket
  • Udvælg de bøger, I vil læse
  • De første to gange kan I mødes på biblioteket, og få en bibliotekar til at deltage
     

DR Romanklub

En gang om måneden fra december til maj samles mange læsere i Romanklubber på landets biblioteker. Her leder bibliotekets ordstyrer den lokale diskussion om månedens DR roman.

Danmarks Radio vælger de seks mest interessante danske romaner og tester dem på læsere i hele landet. Vinderen af de seks nominerede romaner modtager DR Romanprisen.

Varde Bibliotek er med i DR Romanklub, og det kan du også komme. Hvert efterår trækker vi lod om de eksklusive pladser. Er du interesseret? Så hold øje med vores hjemmeside og med annoncer og opslag i aviser og på dit lokale bibliotek.