Lån og aflever via appen biblioteket

Varde Bibliotek har en funktion på appen Biblioteket, som gør det muligt at låne via den. Aflevering er også muligt på udvalgte afhentningssteder.

Billede af skan og lån via appen på to mobiltelefoner

Lån og aflever via appen

Funktionen lån giver dig mulighed for at låne materialer direkte på mobilen på alle Varde Biblioteks biblioteker og afhentningssteder. Enkelte materialer dog undtaget*.

Desuden er det som forsøg også muligt at aflevere via mobilen på fire udvalgte afhentningssteder. Det drejer sig om Ansager, Kvong, Næsbjerg og Outrup.

Læs her mere om bibliotekets afhentningssteder. 
 

Sådan fungerer det

Du kan anvende en smartphone, både Android og iOS/iPhone. Funktionen kommer til at ligge synlig i bundmenuen, når du bruger appen.

Der er dog visse minimumskrav til mobilenhederne:

iOS minimumskrav

  • iPhone 7 eller nyere
  • iOS 13 eller nyere
  • Funktionen kan ikke bruges på iPads, da de ikke understøtter NFC

Android minimumskrav

  • De fleste Android-devices understøtter NFC
  • Android 5.0 eller nyere

Første gang du benytter Lån & Aflever, får du en vejledning i appen. Har du behov for mere information, kan du trykke på “Læs mere om Lån & Aflever", hvor du bliver ledt videre til en vejledning. 

 

Lån

Når du låner materialer på biblioteket eller på afhentningsstederne, kan du med Lån & Aflever finde og scanne bøgerne direkte fra bibliotekets hylder, reserveringshylden eller fra afhentningskassen.

Materialets alarm bliver deaktiveret, når lånet er registreret i appen. Hvis alarmen ikke når at blive deaktiveret, vil appen gøre tydelig opmærksom på dette og bede dig scanne materialet igen.

Når du scanner dine lån, får du løbende bekræftelse på listen over lån. Her kan du både fortsætte med at scanne og låne - eller afslutte når du er færdig.

 

Aflever

Når du vil aflevere materialer med appen Biblioteket, er det vigtigt, at du befinder dig på afhentningsstedet, i afleveringsområdet. Indtil videre er det kun muligt i Ansager, Kvong, Outrup og Næsbjerg, hvor vi tester funktionen.

Når du åbner "Aflever" på biblioteket, vil din mobil begynde at lede efter et Bluetooth-signal. Du kan aflevere, når du befinder dig tæt på afleveringskassen på afhentningsstedet.

Når du befinder dig det rigtige sted og kan aflevere, får du et billede på din smartphone med et grønt flueben, der fortæller dig, at du er forbundet.

Herefter kan du begynde at scanne og afleverer dine materialer ét ad gangen.  

Når du scanner dine materialer til aflevering, får du løbende bekræftelse på listen over afleveringer. Her kan du både fortsætte med at scanne og aflevere - eller afslutte når du er færdig.

 

 

Hvis du har mail tilknyttet din lånekonto og vinget af, at du ønsker servicemeddelelser, får du mailkvitteringer på lån og afleveringer.

* Enkelte materialer kan ikke udlånes via appen. Det gælder eksempelvis konsolspil, CD'er og DVD'er og andre materialer med flere chips. Dette skyldes, at telefonens antenne ikke er stærk nok til at scanne alle chips i materialerne på én gang. Forsøger du at scanne et materiale med flere chips, vil du blive informeret om, at det ikke er muligt. Hvis du ikke kan låne via appen, kan du på bibliotekerne benytte udlånsautomaten. På afhentningsstederne kan du som hidtil kvittere på sedlen, som findes i materialet, og lægge den i chartekket i kassen.

Når du låner via appen på afhentningsstederne, skal du ikke kvittere på sedlen og smide den i kassen, som du hidtil har gjort. Så skal sedlen blot smides ud.