Opgave- og lektiehjælp for unge

Få inspiration til, hvor du kan hente hjælp og viden, når du laver lektier og skriver opgaver.

Skrivopgave.dk
Kom godt i gang, før du starter på en større opgave. Bl.a. indsamling af materialer og kildekritik.

Studieportalen
Hent rapporter og notater fra ungdomsuddannelserne, og stil spørgsmål i lektieforum.

Husk at der er lektiecafé på Ølgod Bibliotek.
 

Find gode hjemmesider

Emu

Henvisninger til gymnasieskolernes fag. 
 

Til dansk- og litteraturopgaver

Gale Literature Resource Center

Engelsksproget litteraturvidenskabelig database med information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og perioder. 

Forfatterweb 

Præsentationer af danske og udenlandske forfatterskaber, både voksen-, børne- og ungdomslitteratur. Desuden introduktion til perioder og genrer.

Litteratursiden.dk

Bibliotekernes side om litteratur. 

Epoke

Få indblik i danske romaner fra før 1900, og få styr på genrer, epoker og -ismer.


Historie, samfundsfag og geografi

Faktalink

Artikler, litteraturhenvisninger og links til mange aktuelle emner. 

InfoMedia

Danmarks største mediearkiv med fuldtekst adgang til danske artikler fra landsdækkende og lokale dagblade, ugeaviser og fagblade samt resumeer af udvalgte radio- og TV-nyhedsindslag.
Hjemmefra (via bibliotek.dk) 

Mediestream

​​Mediestream Folkebibliotek giver adgang til danske avissider fra perioden 1919 til 2001 og til avissider fra tiden før 1919.
Kun adgang fra bibliotekets pc'er. ​Få mere hjælp og information i denne video fra eKurser.nu

Globalis.dk

Interaktivt verdenskort og et digitalt opslagsværk med fokus på ligheder og uligheder i samfundet. Udviklet af FN-forbundet i Norge og oversat til dansk af FN-forbundet i Danmark.​
 

Til flere forskellige fag

Ebook Central Plus

Ebook Central Plus indeholder engelsksprogede primært faglitterære bøger for voksne indenfor mange områder, såsom eksempelvis matematik og historie. Der er fokus på titler til studerende fra mange af de førende forlag, men også bøger om hobby, biografier mm. primært udgivet de sidste 5 år. Samlingen indeholder desuden en lille samling skønlitteratur på engelsk.

Lex.dk

Online leksikon. På lex.dk finder du opslagsværket Den Store Danske, som i mere end 150.000 artikler beskriver verden med dansk udgangspunkt og global orientering. Den Store Danske giver dig svar på det meste.
Udover Den Store Danske giver lex.dk dig adgang til en række af de vigtigste opslagsværker: Trap Danmark, Dansk Biografisk Leksikon, Danmarkshistorien, Danmarks Oldtid, Gyldendals Teaterleksikon, Nordisk Mytologi, Dansk Pattedyratlas, Dansk litteraturs historie, Historien om børnelitteratur og Symbolleksikon.

MasterFile Premier

MasterFile er genial til alle opgaveskrivere fra 9. klasse og opefter og spænder emnemæssigt meget bredt. Siden er engelsksproget, og du skal derfor også søge på engelsk. 

Tidsskrift.dk

Tidsskrift.dk er Det Kgl. Biblioteks nationale portal for publicering af faglige, videnskabelige og kulturelle tidsskrifter i digital fuldtekst.