Aktivitetskufferter

Varde Bibliotek tilbyder udlån af 21 aktivitetskufferter til mennesker med demens.

Kender du én, der er ramt af demens, og som har brug for hjælp til at planlægge og igangsætte aktiviteter?

Varde Bibliotek har udarbejdet 21 aktivitetskufferter, der er sammensat, så der er noget for alle, uanset køn, alder eller interesser. Målet er at skabe glæde, gode oplevelser og stadigvæk have noget at være sammen om.

Vil du vide mere om de forskellige kufferters indhold, kan du læse videre her.
 

Lån en kuffert

Kufferterne kan lånes på dit almindelige lånerkort eller reserveres her på hjemmesiden. Udlånsperioden er på 3 måneder. Kufferterne kan også lånes af personale på plejehjem og dagcentre. Alle aktivitetskufferterne er på hjul og kan trækkes ved hjælp af et håndtag.
 

Kontakt os

Har du svært ved selv at afhente en kuffert, så kan vi sikkert finde en løsning.

Kufferterne kan også bringes ud gennem ordningen ’Biblioteket kommer’. Skriv til Susie på skil@vardebib.dk eller Janne på jahc@vardebib.dk.

Du kan også ringe til Varde Bibliotek på tlf. nr. 75221088.

Ved spørgsmål er I velkomne til at kontakte Susie pr. mail: skil@vardebib.dk
 

Aktivitetskufferterne er fulde af lækre materialer

De varierer i tema og indhold, fordi mennesker har forskellige interesser og behov. Materialerne giver rig mulighed for fællesskab, samtaler, aktiviteter og nærvær. Man kan samles om noget, som er lige ved hånden; fx et spil eller et puslespil. Det skal være nemt. 

Mange af materialerne er sansestimulerende og inviterer til deltagelse. Samtidig kan aktiviteten afstemmes, ift. hvad mennesket med demens kan overskue.

Der er også indhold til rolige stunder på egen hånd, uden at familie, pårørende eller personale behøver at være direkte involveret; fx en empatikat, der spinder og mjaver, eller en pladespiller, så man kan lytte til musik. 

Desuden er der kufferter med indhold målrettet til, at mennesker med demens får besøg af børn eller børnebørn, ligesom der er kufferter med granulatdyner, der kan dæmpe uro og angst.
 

Hver eneste kufferts tema og indhold er nøje beskrevet

Hvis I trykker på "Aktivitetskufferternes indhold" i sidemenuen, så finder I under hver kuffert en komplet oversigt over indholdet. På den måde finder I bedst dét, der passer til det menneske med demens, som I kender.

Både private og institutioner kan låne aktivitetskufferterne på deres almindelige lånerkort.