Aktivitetskufferter

Varde Bibliotek tilbyder udlån af 21 aktivitetskufferter til mennesker med demens.

Udlånstiden er 3 måneder, så der er god tid til at afprøve tingene og få nogle rare oplevelser sammen.

Aktivitetskufferterne er fulde af lækre materialer

De varierer i tema og indhold, fordi mennesker har forskellige interesser og behov. Materialerne giver rig mulighed for fællesskab, samtaler, aktiviteter og nærvær. Man kan samles om noget, som er lige ved hånden; fx et spil eller et puslespil. Det skal være nemt. Mange af materialerne er sansestimulerende og inviterer til deltagelse. Samtidig kan aktiviteten afstemmes, ift. hvad mennesket med demens kan overskue.

Der er også indhold til rolige stunder på egen hånd, uden at familie, pårørende eller personale behøver at være direkte involveret; fx en empatikat, der spinder og mjaver, eller en pladespiller, så man kan lytte til musik. Desuden er der kufferter med indhold målrettet til, at mennesker med demens får besøg af børn eller børnebørn, ligesom der er kufferter med granulatdyner, der kan dæmpe uro og angst.

Hver eneste kufferts tema og indhold er nøje beskrevet

Hvis I trykker på "Aktivitetskufferternes indhold" i sidemenuen, så finder I under hver kuffert en komplet oversigt over indholdet. På den måde finder I bedst dét, der passer til det menneske med demens, som I kender.

Både private og institutioner kan låne aktivitetskufferterne på deres almindelige lånerkort.

Ved spørgsmål er I velkomne til at kontakte Susie pr. mail: skil@vardebib.dk

Aktivitetskufferter