Genklang. Vardes musikliv 1960'erne-1980'erne

En gruppe seniorer undersøger Vardes lokale musikhistorie og træner samtidig hjernen gennem bl.a. dans, musik og sang. Forløbet er en del af pilotprojektet Hold Hjernen Frisk, støttet af Nordea-Fonden.

Musik og værksted
Erindringsværkstedet er et fast element forløbet, der strækker sig over efteråret 2018. Her skal deltagerne i samarbejde med Lokal Historisk Arkiv finde og samle alle de gode historier om musiklivet i Varde. Samtidig vil man blive mødt af en lang række kognitivt stimulerende og sansepåvirkende aktiviteter som korsang, dans, koncerter, foredrag samt hjernerigtig og tidstypisk kost. Alt sammen skal foregå i sjovt og hyggeligt fællesskab.

Mål
Målet med at deltage i det innovative Hold Hjernen Frisk projekt er med musikken, erindringsarbejdet og det sociale fællesskab i gruppen at inspirere seniorer til at være aktive og holde hjernen frisk hele livet. Gode kognitive funktioner betyder nemlig højere livskvalitet, og at man i længere tid kan nyde livet uden at skulle have hjælp af andre til at klare dagligdagen.

Krav til deltagelse:
Man skal være ml. 55 og 75 år
Man forpligter sig til at deltage i hele forløbet. Man SKAL deltage første og sidste mødegang og gennemføre projektets fysiske tests, ligesom man også skal gennemføre en digital kognitiv test.

PROGRAM - ses her
Forløbet starter tirsdag den 14.8 og slutter tirsdag den 13.11. De øvrige mødegange ligger fortrinsvist tirsdag formiddage fra 9.30-12, der vil dog være et enkelt aftenarrangement og et par mødegange er rykket til torsdag.

Tilmelding
Tilmeld dig forløbet i Vardes Biblioteks udlån, eller pr. mail: voksen@vardebib.dk eller tlf. 76946917. Seneste tilmeldingsfrist er 29. juli. Der er et begrænset antal pladser, og 1. august vil alle, der har fået plads på holdet, modtage en bekræftelse.

Læs mere om på projektets hjemmeside: www.holdhjernenfrisk.dk

Kontaktperson:
Janne Clausen Hansen
jaha@vardebib.dk
Tlf: 76946914