Billedet forestiller en dreng, der sidder på bagsædet af en bil. Han kigger smilende ud af vinduet, mens han hviler hagen i den ene hånd.  Han har hvide hørertelefoner på.

Lydbøger til børn og unge

20.06.22
Underholdning til den lange køretur

Bilferie er ofte lig med mange timer i bilen. Derfor har vi samlet en masse gode lydbøger til børn og unge, der kan gøre transporttiden lidt sjovere. Alle bøgerne kan lånes på eReolen eller eReolen Go

Sjove lydbøger for hele familien

 

Thomas Brunstrøm: Hvad fanden er et bandeord?

Forfatteren til de populære bøger om Sallys far har skrevet en hyldende morsom bog om alle de grimmeste, grummeste og slemmeste ord, du kan forestille dig. 

Fra ca. 7 år. 

 

Jeff Kinney: Bog 1, ikke en dagbog

"En dag bliver jeg berømt, men indtil da må jeg finde mig i at gå i folkeskole med en flok kraftidioter". Sådan siger vores hovedperson, der udnytter ventetiden til berømmelse med at skrive en bog om sit liv, som hans fans en dag vil efterspørge. 

En del af serien "Wimpy Kid". Fra 11 år. 

 

Rachel Renée Russell: Nikkis dagbog 

- historier fra et ik' specielt fedt liv. Ny skole. Ny ondskabsfuld pige. Nyt crush. Ny dagbog, hvor Nikki afslører alt...!

En del af serien "Nikkis dagbog". Fra 12 år.

Anbefalinger til dig, der er vild med Harry Potter

 

Kasper Hoff: Tyvefældens forbandelse

13-årige Kevin lever et helt normalt liv, indtil han en dag arver sin grandonkels samling af sære, magiske ting fra hele verden. En forbandet æske forsvinder og Kevin og hans papsøster Kaya må på en livsfarlig rejse. 

En del af serien "Samlingens vogter". Fra 10 år.

 

Katja Brandis: Woodwalkers - Carags forvandling

Carag ligner en helt normal dreng, men bag de lysende øjne skjuler sig en hemmelighed, der næsten ikke er til at tro: Carag er woodwalker og kan forvandle sig og er vokset op dels som puma i Rocky Mountains og dels som menneske. Nu skal han begynde på en kostskole for changere. 

En del af serien Woodwalkers. Fra 11 år. 

Faktabøger:

 

Fis eller fakta?: 80 myter (og beskidte sandheder) om dyr

Er der kæmpehajer i dybhavet? Er der vand i kamelens pukler? Forfatterne afliver (næsten) myten om de otte edderkopper, du spiser i søvne. 

 

Bent Jørgensen: Dinosaurer - og andre kæmpeøgler

De forsvandt for 65 mio. år siden. Her kan du høre om, hvor store de var, hvordan de så ud og hvorfor de uddøde.  

Young Adult

 

Steen Langstrup: Skadedyr og tulipaner

En barsk historie om børn, vold og dyr. Dansk domestic noir/horror, der går tæt på og gør ondt, men som også er en roman med hjerte og medfølelse. Langstrup er blevet kaldt "Danmarks gyserkonge", "Mørkemanden" og "Danmarks Stephen King".

 

Adam Silvera: Fortid er alt jeg har

En heftig fortælling om kærlighed, sorg, psykisk sygdom og de rystende konsekvenser, det kan have, hvis man ikke gør op med fortiden. Da Griffins store kærlighed og ekskæreste, Theo, drukner ved en ulykke, falder Griffins verden sammen. Jackson er den eneste, der forstår Griffins hjertesorg. 

 

Stephanie Perkins: Anna og det franske kys

Anna er glad og tilfreds i Atlanta, hvor hun har gode venner, et fritidsjob og et crush på en fyr, der netop også er begyndt at vise interesse. Derfor bliver Anna ikke glad, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. 

 

Andre tips til køreturen

eKurser, bibliotekernes digitale læringsplatform, har samlet en række teknologitips, der kan være nyttige, når bilen er pakket og klar til afgang. Informationerne er samlet i en kort video, hvor du blandt andet bliver introduceret til digitale vignetter og smarte apps.

Find videoen med teknologitips her

Oprindeligt skrevet af Amanda Ørtoft Rasmussen, Roskilde Bibliotekerne.

Tags