En kvinde sidder i en skov med kinden hvilende i den ene hånd. Hun ser utålmodig ud.

Mens vi venter på på den nye bog af Christian Jungersen

08.07.21
Den længe ventede "DU KAN ALT" er lige på trapperne. Christian Jungersens næste værk udkommer til september, men hvad skal man læse, mens man venter?

Litteraturformidler Thorbjørn Zeuthen Tirsted er svært begejstret for Christian Jungersens forfatterskab, og derfor er udgivelsen af forfatterens næste værk til september en begivenhed, der bliver set frem til med stor begejstring! Men det kan også være lidt svært at vente.

Siden jeg ved et tilfælde læste debutromanen Krat, har jeg været kæmpefan af Christian Jungersen, og jeg tjekker mindst en gang hvert halve år, om der mon er en bog på vej. Denne bog – hans fjerde – har været helt vildt lang tid undervejs (ni år!), så det er lidt af en begivenhed, at den overhovedet kommer. Jeg forudser, at den bliver årets danske udgivelse.

Christian Jungersen er et talent med internationalt format, men også en udpræget dansk forfatter, for han er en af vores store samtidskronikører af folkesjælen. Jungersen har et særligt blik for det psykologiske spil, han tegner følsomme, realistiske og nuancerede personportrætter, og resultatet er simpelthen så dansk på godt og ondt.  

Jungersens bøger drager læseren til sig, de omslutter dig i et komplet og stemningsfuldt univers, hvor man kan give sig helt hen til læseoplevelsen. Det er begavet og underholdende på et højt plan.

Når jeg tænker på Jungersens bøger, får jeg lyst til at genlæse danske forfattere som J.P. Jacobsen (Niels Lyhne og Fru Marie Grubbe), Jakob Paludan (Jørgen Stein) og Jørgen Franz-Jacobsen (Barbara). Det er karakterskildringen, det uhyre indre liv og miljøbeskrivelserne, som trækker i mig.

Men jeg får også lyst til at læse Kim Leine (Afgrunden og Kalak) og Carsten Jensen (Vi, de druknede og Den første sten) og her er det den smittende begejstring for at fortælle en god og spændende historie og den episke ambition, som bobler i mig.

Thorbjørn har samlet en række bøger, som man kan stille sin appetit med, mens man venter.

Materialer