Billedet forestiller en guitar og en hånd der med en plekter spiller. Billedet er holdt i sorthvidt.

Musikbiografier på engelsk

22.06.23
Engelske musikbiografier, som kan findes på eReolen Global (eller Libby, hvis du vil nyde biografierne gennem appen). Det er til dig, der godt kan lide at læse biografierne på deres originalsprog eller bare gerne vil have et andet udvalg. 

Hvorfor er musikbiografier fede?

Det gode ved musikbiografier er, at de tiltaler mange forskellige typer læsere. De taler til dem, der godt kan lide at lære mere om musikken og generelt blive klogere på, hvordan en bestemt kunstner placerer sig i en musikhistorisk kontekst, og hvad deres musik helt præcis består af. De giver et godt billede på, hvordan musikscenen og dermed også samfundet så ud i en bestemt tidsperiode.

 

Det er også gennem musikbiografier, at man kan bliver klogere på en bestemt genre. Jeg har f.eks. valgt at inddrage Her Country af Marissa R. Ross, fordi den netop fokuserer på countrymusikken som genre, og hvad det betød for den, da kvindelige countrymusikere begyndte at gøre deres entré.

 

Musikbiografier er også gode for de læsere, der er mere interesserede i at forstå de specifikke mennesker bag musikken og høre om deres liv i rampelyset. Her er det de mere personlige tematikker, der er spændende at dykke ned i. Temaer om, hvad det gør ved et menneske, når det konstant befinder sig i mediernes søgelys, og hvad det afføder af kampe med en selv og omverdenen.

 

Omvendt er det spændende læse om, hvordan musikken og berømmelsen også fungerer som en form for flugt fra et bestemt liv. Det ser man meget i rappen, hvor der er mange fortællinger om at komme fra en baggrund med kriminalitet og finde en slags vej ud gennem musikken. 

 

Ligemeget hvad du er til, er der nok en musikbiografi, der passer lige til dig. 

God læselyst!

Emilie, Norddjurs Biblioteker

 

 

 

Oprindeligt skrevet af Emilie, eReolen.

Materialer