Billedet forestiller en rulle lyserød garn. Ovenpå denne ligger der en rulle i blågrå farve, og ved siden af ligger der en hæklet klud af samme garn.

Sommerens kreative udfordring

03.07.23
Hvor kreativ er du? - Vær bæredygtig, lav dine egne karklude. Har du aldrig hæklet, strikket el.lign. før? - Karklude er et godt sted at starte!

Karklude af mikrofiber er meget dårlige for miljøet, da man skyller mikroplastik ud hver gang de vrides eller vaskes. Gammeldags karklude af bomuld er meget bedre, de kan stadig vaskes på 60 grader, og så kan man lave dem selv.

Håndarbejde som hækling og strikning er blevet meget in i den senere tid, måske fordi det giver ro og fordybelse, hvilket er en mangelvare i en tid med mobiler og Ipads og mange skift. Desuden er det hyggeligt at sidde sammen med andre og nørkle.

Karklude i deres simpleste form, er lette at lave, så kan alle være med. Har du overvejet at  starte på at strikke el.lign. så er det et godt sted at starte, med noget som er enkelt, men også kan bruges. 

Hvordan kan jeg lære at strikke eller hækle

Der finde rigtig mange gode begynder videoer, og beskrivelser både på Internettet og i bøger (se nedenunder).

En anden mulighed er at gå med i en klub med andre, det kan man flere steder på bibliotekerne i Varde kommune. Du kan se, hvilke muligheder du har lige her. 

Lidt fra Internettet


 

Gode bøger med opskrifter

Materialer