Uge17 Verdensmål - mega fed grafik, som vi selv har fundet på

Biblioteket er fyldt med verdensmål

20.04.23
I uge 17 sætter Varde Bibliotek – sammen med mange af landets biblioteker – fokus på FN’s 17 verdensmål.

Men hvad er et verdensmål så?

Verdensmålene blev fastsat i 2015 af FN’s medlemslande og er en udviklingsplan for at sikre bedre leveforhold for alle verdens borgere samt sikre planetens fremtid.

Der er 17 verdensmål med 169 delmål, som forpligter alle FN’s medlemslande til at arbejde frem mod bl.a. at afskaffe fattigdom, reducere ulighed, fremme fred, sikre god uddannelse, bedre sundhed og mere bæredygtig økonomisk vækst.

Målene er altså mange og store, og netop af den grund sætter landets biblioteker i Uge17 fokus på nogle af de aspekter, vi som enkeltindivider blandt andet kan arbejde med for også at være med til at fremme verdensmålene.

Hvad sker der så i Varde?

På Varde Bibliotek er der flere forskellige arrangementer i forbindelse med Uge17, hvor vi blandt andet arbejder med sundhed og trivsel fra Verdensmål 3, ansvarligt forbrug og produktion fra Verdensmål 12, Biodiversitet, som er en del af Mål 15, og fred, retfærdighed og stærke institutioner, som er Verdensmål 16.

I forbindelse med Uge17 kan du opleve følgende på biblioteket

Mandag: Fuck normal!! - Hvorfor skal ungdomslivet være så svært?

Onsdag: Mindretal i grænselandet: En model for resten af Europa?

Torsdag: Kan skønlitteraturen gøre os sundere?

I børnebiblioteket: Her har vi fokus på biodiversitet og deltager i ”Ramasjang Redder Sommerfuglene”. Kom og se udstillingen, og lav din egen sommerfugl.

Værkstedet i voksenafdelingen: Fra onsdag til fredag udstiller to hold fra ungdomsskolen deres projekt ”craftivism”. Holdene har arbejdet med bæredygtighed – især tanken om gode og billige materialer. Gå ind i eventyrborgen og se deres minecraft-base.