Mich Vraa, litteraturquiz

Mich Vraa Quiz

01.03.18
I marts og april måned kan du deltage i bibliotekets litteraturquiz og vinde Mich Vraas ægte og rørende historiske roman ”Peters kærlighed” eller en billet til arrangement med forfatteren på Agerbæk Bibliotek den 18. april.

Grusomt kapitel
I 2017 var det 100 år siden, Danmark solgte De Vestindiske Øer til USA, hvilket uden tvivl har inspireret Mich Vraa til at skrive om slavetiden - et grusomt kapitel i Danmarks historie, hvor der kynisk blev tjent formuer på slavehandel og hårdhændet sukkerproduktion.

Haabet
 Mich Vraa er uddannet journalist og har som forfatter skrevet adskillige bøger i mange genrer. Alligevel siger han, at han først blev endeligt formet som forfatter med den historiske roman ”Haabet” fra 2016, som er 1. del i en tankevækkende trilogi om de grufulde forhold på de Vestindiske øer i slavetiden.

Peters kærlighed
”Peters kærlighed” er 2. del i den imponerende trilogi. Forfatterens research er forbilledlig, og blandingen af breve, passager fra dagbøger og enkelte historiske dokumenter giver bøgerne en sjælden troværdighed. 

Rørende portræt
”Peter” er generalguvernør Peter von Scholten, som er en historisk person. Her i 2. del blander forfatteren igen breve, dagbogsnotater og autentiske dokumenter. Brevvekslingen foregår fortrinsvis mellem Von Scholten og den idealistiske lærerinde Maria Eide, en af de fiktive hovedpersoner i ”Haabet.”  Der tegnes efterhånden et rørende portræt af en sammensat personlighed på godt og ondt.

Fortrolige
Både Peter og Maria ønskede at frigive de sorte slaver, og de blev hurtigt fortrolige i en fælles kamp for at forberede dem bedst muligt på det frie liv, som Peter håbede at kunne give dem en dag. En anden støtte og samarbejdspartner var hans frie mulat elskerinde Anna Heegaard, som han levede sammen med helt til slaveoprøret i 1848, som tvang ham til at frigive slaverne på eget initiativ. Umiddelbart efter de voldsomme begivenheder rejste han syg og nedbrudt hjem til sin kone i Danmark.

Biblioteket udlodder i alt 2 eksemplarer af ”Peters kærlighed” og 2 billetter til forfatterarrangementet på Agerbæk Bibliotek

Find quizzen her