Malene Brandt Winther

Ny spændende lokal forfatter

24.08.18
Bonus pater familias er Malene Brandt Winthers opslugende debutroman om grumme familiehemmeligheder, hvor historiske og moralske dilemmaer kastes svimlende op i luften.

På den rigtige side
Det er langt fra tilfældigt, at Maja befinder sig på Balkan i starten af bogen. Hendes familie har nemlig en ubekvem tilknytning til de grusomme handlinger, der er sket her. Det har hun og hendes bror ihærdigt holdt hemmeligt, for de befinder sig nemlig helhjertet på den ”rigtige” side. Nu!

Akademiker og soldat
Maja er som toptunet skarp akademiker et kendt talerør for multikulturel sameksistens, mens Erik som FN- og Nato-elitesoldat rydder op efter krige og kæmper for at indføre fred og retfærdighed i verdens brændpunkter. 

Nevø fra Nationalt Folkeparti!
Det er derfor en gevaldig streg i regningen, da Eriks ukendte søn Dylan dukker op som fremtrædende medlem af det højredrejede Nationalt Folkeparti.  Ikke overraskende har det præget Dylan, at Erik valgte sin kone og spæde søn fra for at udleve sit engagement som international soldat. Maja er rystet i sin grundvold, for det vil ikke blot true hendes akademiske omdømme, hvis deres familierelation bliver kendt. Hendes største frygt er, at han vil blotte familiens dybe historiske sår, og hun tvinges ud i refleksioner, der sender hendes hårdt tilkæmpede selvforståelse til tælling.

Grumme familiehemmeligheder
Men egentlig er det småting i forhold til det følelses- og forståelseskaos, Dylan kastes ud i, da Maja og han begynder at krydse klinger på nettet. Alt, han hidtil har troet på, kuldkastes, for familiehemmelighederne er i sandhed grumme for et engageret medlem af Nationalt Folkeparti…

Store dilemmaer
MIT hoved begyndte også at svirre. Med stor historisk viden og menneskeindsigt prikker forfatteren  målbevidst til historiens og moralens betændte dilemmaer. For er der ikke også undskyldninger for moralsk forkerte handlinger og valg i pressede historiske situationer? Hvad er en god familiefar egentlig? Og findes der overhovedet gyldige grunde til ikke at være det? Kan en far, der har handlet moralsk forkert, være en god familiefar? – og omvendt?

Tolerance og arvesynd
Tolerance er selve forudsætningen for multikulturel sameksistens, men Maja begynder alligevel at overveje, om tolerancens pris i nogle tilfælde kan blive for høj. Som de fleste lægger Maja også stor vægt på det altafgørende i at lære af historien. Men kan man også lære for MEGET? Har Maja og broren Erik taget familiens arvesynd så meget på sig, at de i deres frelsthed selv er blevet holdningsundertrykkere?

Lovende forfatter
Malene Brandt Winther har en alsidig akademisk uddannelse, og hendes tillægsuddannelse i journalistik fornægter sig ikke. Som det fremgår, har hun virkelig noget på hjerte, og historien flyder let og ubesværet af sted.  Men samtidig stikker en ny lovende forfatter tydeligt hovedet frem i sproglig leg med opfindsomme formuleringer og opkvikkende hop og fraseringer, som skærpede min opmærksomhed og læselyst yderligere. 

Forfatteren, der bor i Varde,  har meget bevidst valgt at gå udenom de etablerede forlag og udgive bogen på eget forlag.

Hør de første 8 kapitler af bogen her

Eksklusivt tilbud til læsekredse
Bonus pater familias er lige noget for læsekredse , og vi har indkøbt et læsekredssæt (10 eksemplarer) af romanen, men det mest spændende er, at Malene gerne vil møde sine læsere. Hun tilbyder derfor at deltage i et møde, hvis I vælger at læse hendes bog. Interesserede kan kontakte Karen Kærgård på kaka@vardebib.dk eller 76 946914

 

Materialer

Reservér
  • Bog

Bonus pater familias : roman

Af Malene Brandt Winther (f. 1975) (2018)
Læs mere