Arrangementer efterår 2016

Nyt arrangementskatalog

15.07.16
Glæd dig til et inspirerende, oplysende og lærerigt efterår for både børn, unge og voksne. Det nye arrangementskatalog er hjemvendt fra trykken og ligger nu klar til dig på alle vores biblioteker.

Valgcirkus
Det amerikanske præsidentvalg er en af de store begivenheder, der kommer til at fylde efterårets sendeflade og mediedækning. Vinder Hillary Clinton eller Donald Trump pladsen i Det Hvide Hus? USA-korrespondent og nyhedsvært på DR, Erkan Özden, giver en aktuel status på valget og på, hvordan udfaldet påvirker os i Danmark.
I samarbejde med Demokrati på Vestjysk, AOF, LOF og FOF.

Læse-messe 2016
Med fokus på de yngste læsere inviterer vi indenfor til en dag fyldt med gode indspark til at styrke børns læseevne. Oplev Ninja Niller - eller manden bag, Rune Fleischer - lær om bevægelse og balance som medhjælpere til den gode læseevne, og gå en tur ad LÆSEVEJEN. Det bliver en sjov og lærerig dag for både børn og forældre.

Teater: Villads fra Valby
De elskede børnebøger om drengen Villads, der så gerne vil være en god og sød dreng, men som på trods af sine gode intentioner alligevel ofte ender med at havne i fedtefadet. Nu indtager den idérige dreng fra Valby teaterscenen, når Louise Schouw Teater gæster Smedeværkstedet til oktober.

Carsten Jensen: Den første sten
Den altid engagerede forfatter og kritiker fik sit folkelige gennembrud med rejseberetningerne ”Jeg har set verden begynde” og ”Jeg har hørt et stjerneskud” og ikke mindst romanbedriften ”Vi, de druknede”. Hans seneste roman, ”Den første sten”, har ligeledes gået sin sejrsgang. Oplev ham, når han besøger Ølgod Bibliotek og fortæller om bogen om den danske deltagelse i krigen i Afghanistan.

Peter Tanev: Går vejret amok?
Vejrrekorder er efterhånden blevet en årlig begivenhed. Men hvad kan vi forvente os af fremtidens vejr – og er vejrudsigten så dyster, som man kan have fornemmelsen af? Peter Tanev fra TV2 Vejret tager fat på de ekstreme vejrsituationer, vi oplever for tiden, og besvarer i foredraget spørgsmålet, om kloden bliver varmere, eller om vi i stedet får en ny istid?

Se hele vores imponerende arrangementskatalog her.

Læs mere om arrangementerne og bestil billetter på www.vardebib.dk/detsker